Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που θα «μονομαχήσει» με την ΑΕΚ στους τελικούς της Α1 χάντμπολ των ανδρών. Ο «Δικέφαλος του βορρά» επιβλήθηκε του Διομήδη Άργους στη Νέα Κίο με 28-26, στο πλαίσιο της 4ης και τελευταίας αγωνιστικής για τη Β΄ φάση του πρωταθλήματος, και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των πλέι οφ, με αποτέλεσμα να πάρει το «εισιτήριο» για τους τελικούς, μετά από έξι χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θεσσαλονικείς έθεσαν τις βάσεις για την επικράτησή τους, όταν με έξι «αναπάντητα» γκολ μετέτρεψαν το 13-13 του 27΄ σε 19-13 στο 35΄. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 28-23 στο 56΄, με αποτέλεσμα να «κλειδώσει» ουσιαστικά τη νίκη, και στη συνέχεια οι «ασπρόμαυροι» χαλάρωσαν, ωστόσο ο Διομήδης δεν είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Πλέον οι Θεσσαλονικείς στρέφουν την προσοχή τους στους τελικούς με την ΑΕΚ, την οποία θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας στις 22, τις 26 και, αν χρειαστεί, στις 30 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, η ΑΕΚ επιβλήθηκε εύκολα της Δράμας 1986 στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ με 34-22 και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια για τη Β΄ φάση του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι αυτό επέστρεψαν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ οι Ισπανοί Πλάθα και Ουγκάλντε. Ο πρώτος, ο οποίος στα τέλη Μαρτίου είχε υποστεί κάταγμα περόνης, μπήκε στον αγώνα στο 9ο λεπτό και χρησιμοποιήθηκε για 40 δευτερόλεπτα, ενώ ο δεύτερος, ο οποίος υποβλήθηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου σε επέμβαση, καθώς είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού και έξω μηνίσκου, μπήκε στο 50ό λεπτό για να εκτελέσει πέναλτι και, μολονότι αστόχησε, κατάφερε να σκοράρει στην επαναφορά.

Στις αναμετρήσεις για την 4η και τελευταία αγωνιστική της Β΄ φάσης στην Α1 χάντμπολ των ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

ΑΕΚ-Δράμα 1986 34-22

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διομήδης Άργους-ΠΑΟΚ 26-28

Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ (σε 4 αγώνες)

ΑΕΚ 11

ΠΑΟΚ 7

——————–

Διομήδης Άργους 5

Δράμα 1986 1

-Οι ομάδες που μετείχαν στον ίδιο όμιλο της Α΄ φάσης μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την κανονική περίοδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης