Απέχουμε ένα 24ωρο από την έναρξη των  Παραολυμπιακών Αγώνων και τα πρώτα «θύματα» των… “ποντικών” είναι γεγονός. Μεταξύ των θυμάτων είναι και μέλος-συνοδός της ελληνικής αποστολής, ο οποίος με το που έφτασε η ομάδα στο Παραολυμπιακό Χωριό, έχασε το τσαντάκι του.

Οι δράστες αφού αφαίρεσαν τα χρήματα και το κινητό τηλέφωνο, εγκατέλειψαν το πορτοφόλι, το οποίο και βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα με ανέπαφες τις κάρτες και τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, επίσης, έγινε γνωστό, ότι μέλη της ισπανικής ομάδας έχασαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, γεγονός που έκανε την ηγεσία της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής να ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο Χωριό για την αποφυγή νέων κρουσμάτων.

Η ελληνική ομάδα, εκτός της κλοπής, αντιμετώπισε πολλά και σημαντικά προβλήματα κατά την έλευσή της στο Ρίο.

Οι εγκαταστάσεις με τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων εγκαταλείφθηκαν κυριολεκτικά, με αποτέλεσμα η κατάσταση των δωματίων να είναι σε άθλια κατάσταση. Από προφυλακτικά μέχρι βουλωμένες τουαλέτες, σκουλήκια και πλημμυρισμένα δωμάτια, τα οποία έπρεπε να καθαριστούν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να φιλοξενήσουν τα μέλη της αποστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός όλων των άλλων, υπήρξε και θέμα με χαμένες αποσκευές μελών της ελληνικής αποστολής, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και αγωνιστικός εξοπλισμός. Οι ενέργειες των μελών της Παραολυμπιακής Επιτροπής, απέφερε καρπούς, αφού σχεδόν 16 ώρες αργότερα βρέθηκαν τα απωλεσθέντα είδη και η… καρδιά όλων πήγε στη θέση της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης