Με τις βαλίτσες του γεμάτες μετάλλια επέστρεψε στην Σύρο ο αθλητής της ΑΕΚ στο τμήμα Powerlifting και Άρσης Βαρών Νικόλαος Σαλίβερος, ο οποίος κατάγεται από το εν λόγω νησί.

Ο ταλαντούχος αθλητής αγωνιστικέ στο Πανευρωπαϊκό Μεσογειακό Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου της INPC στο Τελ Αβίβ και κέρδισε τις εντυπώσεις κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Σαλιβερος αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΑΕΚ εκπροσωπώντας την Ελλάδα μαζί με 8 ακόμα αθλητές. Συγκεκριμένα η ομάδα της «Ένωσης» κατέκτησε 7 χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο, ένα χάλκινο και 3 πρωτιές σε γενικές κατηγορίες.

Ο Συριανός αθλητής με επίδοση 210 κιλά στο βαθύ κάθισμα, 110 κιλά στις πιέσεις πάγκου, 260 κιλά στις άρσεις θανάτου και 580 κιλά στο σύνολο με σωματικό βάρος 81 κιλά κατέκτησε χρυσά μετάλλια τόσο στους εφήβους όσο και στους άντρες στην κατηγορία κάτω των 82,5 κιλών. Επίσης κέρδισε και την πρώτη θέση στους εφήβους σε όλες τις κατηγορίες σωματικού βάρους.

Χρυσά μετάλλια επίσης κέρδισαν οι Θεόδωρος Καραγεώργος, Δανάη Παναγιώτου, Νικόλαος Καραμπουρνιώτης, Ανδρέας Μούζουρας και Αθανάσιος Βελέτζας. Ασημένιο μετάλλιο για τον Δημήτρη Δελιαλή και χάλκινο για τον Αλέξανδρο Σακαρίκα. Η Δανάη Παναγιώτου ανακηρύχθηκε η καλύτερη αθλήτρια της διοργάνωσης και ο Ανδρέας Μούζουρας πήρε την πρώτη θέση στους Μάστερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν ο πρώτος μου αγώνας στο εξωτερικό και ο πρώτος ως αθλητής της ΑΕΚ. Η εμπειρία ήταν φανταστική και θέλω φυσικά να ευχαριστήσω την ΑΕΚ, τον έφορο της ομάδας, Νίκο Καραμπουρνιώτη για όλη τη σκληρή δουλειά που κάνει για αυτό το τμήμα, και τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής που μας κάλυψαν τα έξοδα και μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

Οφείλω μεγάλο ευχαριστώ στον Χρόνη Τραστόγιαννο για άλλη μια φορά που με έβαλε στην ομάδα και πίστεψε σε εμένα και στον προπονητή Παναγιώτη Κολοκοτρώνη. Συγχαρητήρια για τις επιτυχίες και στην υπόλοιπη αποστολή. Θέλω να πω πως αυτές οι διακρίσεις σε καμία περίπτωση δεν μας κάνουν Πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές ή Παγκόσμια υπερδύναμη.

Ήταν ένας αγώνας με πολλές συμμετοχές και πολύ υψηλό επίπεδο, στον οποίο σαν ομάδα αποδείξαμε τι υλικό υπάρχει και δείξαμε ήθος. Στόχος προσωπικός μου, και της ομάδας είναι η διαρκής πρόοδος στις επιδόσεις και διακρίσεις στους επόμενους αγώνες που έρχονται. Το 2017 αναμένεται πολλά υποσχόμενο αγωνιστικά δήλωσε αποκλειστικά στο Cyclades24.gr και το Sportcyclades24.gr

Τέλος, η Ελληνική αποστολή επισκέφτηκε και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην οποία της αποδόθηκε το μετάλλιο τιμής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από το Πατριάρχη. Πρόκειται για μία τεράστια τιμή για το τμήμα, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ που λαμβάνει η ομάδα το συγκεκριμένο μετάλλιο.

Πηγή: Cyclades24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης