Οι δηλώσεις του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ κατά του όπεν της Σόφιας ενόχλησαν τους διοργανωτές, αλλά όχι μόνο… Ενόχλησαν έντονα και την ελληνική πλευρά, καθώς γίνεται μια κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για να διεξαχθούν στη βαλκανική χερσόνησο μεγάλα τουρνουά και πρόσφατα υπήρξε και κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, της ελληνικής και βουλγαρικής Ομοσπονδίας, αλλά και των διοργανωτών του όπεν. Άλλωστε, στο συγκεκριμένο τουρνουά θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 27χρονος Βούλγαρος τενίστας, Νο19 στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και επιτέθηκε φραστικά στους συμπατριώτες του. Η απάντηση ήρθε από τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ Σπύρο Ζαννιά, ο οποίος δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πληροφορήθηκα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις δηλώσεις του Βούλγαρου αθλητή Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, o οποίος “χτύπησε” το διεθνές πρωτάθλημα ATP SOFIA OPEN, χαρακτηρίζοντάς το ιδιωτικό πρωτάθλημα, και ότι για τον λόγο αυτόν δεν θα λάβει μέρος. Ακόμη κάλεσε τη βουλγαρική κυβέρνηση να μη στηρίξει οικονομικά τη διοργάνωση. Ο συγκεκριμένος αθλητής έχει λάβει μέχρι σήμερα 15.902.694 δολάρια, σαν αμοιβές από τη συμμετοχή του σε όμοια πρωταθλήματα σαν το SOFIA OPEN, που χαρακτήρισε ιδιωτική διοργάνωση.

»Ως πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και ως μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης ενοχλήθηκα και αισθάνομαι προσβεβλημένος από τις δηλώσεις του αθλητή, όταν ο μέσος μισθός στη γειτονική Βουλγαρία ευρίσκεται στο όριο κάτω των 500 ευρώ τον μήνα και πολύ περισσότερο βιώνοντας την οικονομική κρίση στην πατρίδα μου.

»Οι αμοιβές στην καριέρα του 27χρονου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, 15.902.694 δολάρια, του επιτρέπουν να βοηθήσει τη νεολαία της γειτονικής χώρας και ταυτόχρονα θα έπρεπε να μην αναφέρεται με υποτιμητικά σχόλια σε μια διοργάνωση που στηρίζει οικονομικά την πατρίδα του και τη Σόφια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Καταλήγοντας είναι φανερό ότι η Διεθνής Ολυμπιακή οικογένεια θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τους κανόνες και τις αποστάσεις μεταξύ χρήματος και συμπεριφορών που αγγίζουν τα όρια της υποτίμησης της ανθρώπινης νοημοσύνης. Τούτο γιατί, παρόλη την ανασκευή των δηλώσεών του, σήμερα, δεν παύει να έβλαψε τη διοργάνωση. Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε δίκτυο μεγάλων διοργανώσεων στην περιοχή, πιστεύοντας ακράδαντα ότι θα ωφεληθεί η προβολή και η οικονομία των χωρών μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης