Νέο κύκλο δράσεων για τον μήνα Νοέμβριο ξεκίνησε το καινοτόμο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού, συνδέοντας τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας με τα αθλητικά ιδεώδη και τις αξίες του Αθλητισμού. Πρώτος σταθμός ήταν σήμερα Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Σχολείο στο μικρό και απομονωμένο νησί των Αρκιών.

Τα… τηλεταξίδια στα ακριτικά νησιά πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών σύνδεσης και έχουν διάρκεια μίας διδακτικής ώρας. Κατά την διάρκεια της τηλεπίσκεψης, ένας Ολυμπιονίκης συνομιλεί με τους μικρούς μαθητές των ολιγοθέσιων ακριτικών σχολείων, με στόχο να τους μεταφέρει το ισχυρό και αισιόδοξο μήνυμα της συνεχούς προσπάθειας και της πίστης στο όνειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνοδοιπόρος και αρωγός της νέας δράσης είναι η ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, η οποία έχει αναλάβει την αποστολή αθλητικού εξοπλισμού σε όλα τα ακριτικά νησιά.

Ο μοναδικός μαθητής στο Δημοτικό των Αρκιών, λοιπόν, ο μικρός Χρήστος και η δασκάλα του, Μαρία Τσιαλέρα, συνομίλησαν με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος χαιρέτησε τη νέα δράση, και με τον Ολυμπιονίκη στο μπάσκετ και πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του «Ζήσε Αθλητικά», Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη την εκπαιδευτικό για το σπουδαίο έργο της και παρακίνησε τον Χρήστο να ακολουθήσει τα όνειρά του για σπουδές και αθλητισμό. Yποσχέθηκε, επίσης, να επισκεφθεί το νησί των Αρκιών, με συνταξιδιώτη τον Ολυμπιονίκη μας, για έναν μοναδικό αγώνα μπάσκετ με τον μικρό μαθητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού ρώτησε τον Χρήστο «τι ομάδα είσαι;» του είπε πως είναι «Ολυμπιακός και λίγο ΠΑΟΚ»! Ο κ. Αυγενάκης αιφνιδιάστηκε ευχάριστα και του είπε ότι είναι ένας αυθεντικός φίλαθλος, ένας υγιής οπαδός και μπράβο του! Δεσμεύτηκε, μάλιστα ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποσταλεί αθλητικός εξοπλισμός της αγαπημένης μπασκετικής ομάδας του παιδιού.

Ο μικρός μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού και ο Ολυμπιονίκης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, κατά την συνομιλία τους, εντόπισαν πολλά κοινά βιωματικά στοιχεία που τους ενώνουν. Κατάγονται και οι δύο από νησιά, προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, μεγάλωσαν βοηθώντας στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες και φυσικά αγαπούν και οι δύο το μπάσκετ!

Όλες αυτές οι κοινές εμπειρίες τους ενέπνευσαν τον μικρό Χρήστο και τον ώθησαν να μην σταματά να ονειρεύεται και να ρωτάει τον μπασκετμπολίστας για όλες τις εμπειρίες και τα οφέλη που άντλησε κατά την σταδιοδρομία του από τον αθλητισμό.

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου το «Ζήσε Αθλητικά» θα… ανοίξει τα πανιά του για το Ιόνιο πέλαγος με προορισμό το νησί Κάλαμος, όπου το Δημοτικό Σχολείο θα τηλεπισκεφθεί ο πρωταθλητής Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, Τάκης Φύσσας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λπ., στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού. Οι δράσεις του δεν περιορίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο σε τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και αθλητικά σωματεία, αλλά κατά την διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» ενεργοποιήθηκε διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες.

Άξιες αναφοράς, επιπλέον ήταν ο μαραθώνιος δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού και το πρόγραμμα αιμοδοσίας μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης