Την πρόκριση στον τελικό της δισκοβολίας εξασφάλισε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, με βολή στα 58.13μ. από την πρώτη της προσπάθεια. Η Ελληνίδα δισκοβόλος είχε εν συνεχεία βολές στα 53.81 και στα 55.57 και κατετάγη 5η στο γκρουπ της και 10η στο σύνολο.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου ανέλυσε την εμφάνισή της στα προκριματικά της δισκοβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά την πρόκρισή της στον τελικό της Τρίτης (16/8, 22:02). Μια πρόκριση σε τελικό της δισκοβολίας που πετυχαίνει για τρίτη φορά στην καριέρα της.

Η Αναγνωστοπούλου, η οποία μετέχει για τέταρτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η καλύτερη μέχρι σήμερα παρουσία της είναι η 9η θέση το 2016 στο Άμστερνταμ δήλωσε μετά την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματός της:

«Μπήκα στην πρώτη βολή καλά και μετά λίγο το έχασα, έκανα κάποια τεχνικά λαθάκια που μου στοίχισαν κάτι καλύτερο. Ο πρώτος στόχος έγινε, αφού μετέχω για τρίτη φορά σε τελικό. Περίμενα τέσσερα χρόνια τη διοργάνωση. Σωματικά είμαι καλά και πιστεύω αύριο θα είμαι σε θέση για κάτι καλό. Ο προκριματικός πάντα είναι δύσκολος, τώρα κοιτάζω τον τελικό. Θέλω αύριο να κάνω και τις έξι βολές μου και για πρώτη φορά να είμαι στις οχτώ καλύτερες της Ευρώπης».