Το ποσό των 241.748 ευρώ συνολικά θα καταβάλλει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε επτά αθλητικές ομοσπονδίες που υπέβαλαν σχετικά αιτήματα, προκειμένου να συνεισφέρει στην κάλυψη εξόδων της Ολυμπιακής προετοιμασίας αθλητών και αθλητριών, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από ίδια έσοδα της ΕΟΕ, από χορηγίες και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων. Οι ομοσπονδίες που κατέθεσαν τα σχετικά αιτήματα στην Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας και επιχορηγούνται, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας, είναι αυτές της κωπηλασίας, του στίβου, του τένις, του μπάσκετ, της ιππασίας, του βόλεϊ και της γυμναστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η κατανομή των χρημάτων:

ΕΚΟΦΝΣ: 112.345 ευρώ για τους αθλητές Στέφανο Ντούσκο, Αντώνη Παπακωνσταντίνου, Πέτρο Γκαϊδαντζή, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Ζωή Φίτσιου, Μιλένα Κοντού, Ευαγγελία Φράγκου, Θανάση Παλαιοπάνο, Γιάννη Καλανδαρίδη, Ιωάννα Ασβεστά, Δημήτρη Μπουκουβάλα και Ζήση Μπουκουβάλα.

ΣΕΓΑΣ: 20.303 ευρώ, για την προετοιμασία των Εμμανουήλ Καραλή, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Τατιάνας Γκούσιν, Νίκου Ανδρικόπουλου, Μίλτου Τεντόγλου, Ανδρέα Πανταζή και Σπυριδούλας Καρύδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΦΟΑ: 25.000 ευρώ για την προετοιμασία της Δέσποινας Παπαμιχαήλ και της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου.

ΕΟΚ: 26.600 ευρώ για τη συμμετοχή της ομάδας 3Χ3 σε τουρνουά της Γαλλίας και το Europe Cup στην Μπρατισλάβα.

ΕΟΙ: 9.750 ευρώ για την Ιόλη Μυτιληναίου, τη Μόνικα Μαρτίνη, τον Αγγελο Τουλούπη και τον Ηλία Μπαλιούση.

ΕΟΠΕ: 20.000 ευρώ για τις ομάδες μπιτς βόλεϊ Ανδρών-Γυναικών.

ΕΓΟ: 27.750 ευρώ για τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας του ανσάμπλ στο World Cup Sofia R.G. και στο European Gymnastics W.G.

Από την αρχή της χρονιάς, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δώσει στις Αθλητικές Ομοσπονδίες για την κάλυψη εξόδων Ολυμπιακής Προετοιμασίας το ποσό των 315.566 ευρώ, στο οποίο προστίθενται και τα 241.748 ευρώ που εγκρίθηκαν τώρα.

«Η ΕΟΕ συνεχίζει να στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό, καλύπτοντας τα έξοδα της Ολυμπιακής Προετοιμασίας των αθλητών και των αθλητριών μας, χωρίς να επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς όλα τα χρήματα προέρχονται από ίδια έσοδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αποδεχθήκαμε και ικανοποιούμε τα αιτήματα των Αθλητικών Ομοσπονδιών και στεκόμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να παρέχονται στους αθλητές μας οι καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας, έτσι ώστε να έχουμε μια μεγάλη και δυνατή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης