Η Ρενάτα Βοράτσοβα από την Τσεχία είναι η δεύτερη συμμετέχουσα στο Australian Open που τέθηκε υπό κράτηση, καθώς οι αρχές της χώρας «σαρώνουν» αυτούς που μπήκαν στην Αυστραλία βάσει της ίδιας εξαίρεσης εμβολιασμού που είχε και ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Τσεχίας και το ABC.

Η Βοράτσοβα, η οποία ειδικεύεται στο διπλό, είχε αγωνιστεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα σε τουρνουά στη Μελβούρνη, αλλά της ζητήθηκε να φύγει από την Αυστραλία, αφού τέθηκε υπό κράτηση. Επικαλούμενο πηγή που είχε γνώση του θέματος, το ABC μετέδωσε ότι δεν ήταν ξεκάθαρο αν η Τσέχα σκόπευε να αμφισβητήσει την απόφαση αυτή, όμως το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι η αθλήτρια αποφάσισε να φύγει από την Αυστραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Τσέχα τενίστρια, Ρενάτα Βοράτσοβα, είναι στην ίδια κράτηση όπως ο Τζόκοβιτς, μαζί με αρκετούς άλλους παίκτες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας και συμπληρώνει: «Υποβάλαμε μέσω της πρεσβείας μας στην Καμπέρα αίτημα διαμαρτυρίας και ζητάμε μια εξήγηση για την κατάσταση. Όμως, η Ρενάτα Βοράτσοβα αποφάσισε να αποχωρήσει από το τουρνουά λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων για προπόνηση και να φύγει από την Αυστραλία».

Η 38χρονη έκανε το ντεμπούτο της στο διπλό σε τουρνουά γκραν σλαμ το 2002 στη Νέα Υόρκη και είναι αυτή τη στιγμή στο Νο 81 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Βοράτσοβα βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Τζόκοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης