Η νεαρή Καναδή, Σάμερ Μάκιντος, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα ελεύθερο, καθώς κατά την διάρκεια των εθνικών αγώνων πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα (14-30 Ιουλίου), κάλυψε την απόσταση σε τρία λεπτά, 56 δευτερόλεπτα και οκτώ εκατοστά. Το προηγούμενο ρεκόρ, ήταν 3:56.40 και το κατείχε η Αυστραλή, Αριάρνε Τίτμους, από τις 22 Μαϊου 2022.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών, η Μάκιντος είναι ένα από τα «αστέρια» της διεθνούς κολύμβησης, με παγκόσμιους τίτλους στα 200 μέτρα πεταλούδα και στα 400 μέτρα μεικτή, ενώ λίγο μετά το τέλος του αγώνα, που έγινε στο Τορόντο, δήλωσε πανευτυχής με δάκρυα στα μάτια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Ειλικρινά, απόψε, δεν πίστευα ότι το παγκόσμιο ρεκόρ ήταν πιθανό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Είμαι τόσο ευγνώμων στον προπονητή μου και σε όλους όσους με βοήθησαν στην πορεία να φθάσω εδώ που είμαι σήμερα. Είναι απίστευτο. Δεν είμαι ιδιαίτερα συναισθηματικός άνθρωπος, αλλά νιώθω πολλή ευφορία αυτήν την στιγμή».

Υπενθυμίζεται, ότι η Μάκιντος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 400 μέτρα ελεύθερο, πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πίσω από την Αμερικανίδα «θρύλο» της κολύμβησης, Κέιτι Λεντέκι, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και σε ηλικία μόλις 14 ετών, είχε τερματίσει στην 4η θέση στον τελικό των 400 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης