Σε αναζήτηση νέων ημερομηνιών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει από 16 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου 2021 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, βρίσκεται η FINA. Μετά τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για εκείνη την περίοδο, η διεθνής ομοσπονδία ψάχνει τον κατάλληλο χρόνο διεξαγωγής της μεγαλύτερης διοργάνωσής της και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προτείνει στους εμπλεκόμενους τέσσερα σενάρια: άνοιξη του 2021, Αύγουστο του 2021 (αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς), φθινόπωρο του 2021 ή μετάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2022.

Το τελευταίο σενάριο, αν και η FINA αρχικά το είχε αποκλείσει, είναι αυτό που κερδίζει έδαφος. Ήδη οι ομοσπονδίες της Γερμανίας και του Καναδά έχουν εκφραστεί υπέρ αυτού και τώρα τη δική ης φωνή (και το… ειδικό της βάρος) έρχεται να προσθέσει και μία από τις μεγαλύτερες «ντίβες» της πισίνας. Η Κατίνκα Χόζου, με δηλώσεις της στο Swimming World, εκφράζει την προτίμησή της στη μετάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2022. «Είναι μία μεγάλη διοργάνωση και η μετάθεσή της σε άλλο έτος μπου φαίνεται πιο λογική. Προφανώς, όμως, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θέλουν και οι άλλοι κολυμβητές, καθώς και η FINA», ανέφερε η Ουγγαρέζα Ολυμπιονίκης και συνέχισε: «Δεν είναι και πολύ καλό να το βάλεις πριν τους Ολυμπιακούς, ούτε αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς. Το να το βάλεις το 2022 πέφτει πάνω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οπότε και πάλι υπάρχει ένα θέμα».

Το καλοκαίρι του 2022 είναι γεμάτο με σημαντικές διοργανώσεις του υγρού στίβου, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (11-21 Αυγούστου), οι Αγώνες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (27 Ιουλίου-7 Αυγούστου), οι Πανασιατικοί Αγώνες (10-25 Σεπτεμβρίου) και οι αγώνες του Ειρηνικού (δεν έχει οριστεί ημερομηνία). Μία λύση θα μπορούσε να είναι η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2022 και η Χόζου τονίζει ότι «… το να έχουμε την ίδια χρονιά Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι το ίδιο όπως φέτος, που ήταν να έχουμε μαζί Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακούς Αγώνες».

Το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο για τον Μάιο στην πατρίδα της Χόζου, συγκεκριμένα στη Βουδαπέστη. Έχει ήδη αναβληθεί για τον Αύγουστο, αλλά και πάλι μοιάζει δύσκολο να διεξαχθεί κανονικά. «Αν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Αύγουστο, αν σύντομα όλα επιστρέψουν στο φυσιολογικό, τότε θα μπορούσε να γίνει. Προφανώς δεν ξέρουμε ακόμη», τόνισε η Χόζου.