Δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα, η Μαρία Σάκκαρη λύγισε τα ξημερώματα την αντίσταση της 23χρονης Ισπανίδας (Νο.74) Ρεμπέκα Μασαρόβα με 3-6, 6-3, 6-3 σε 2 ώρες και 23 λεπτά και προκρίθηκε στη φάση των «16» στη Μαδρίτη. Εκεί θα βρει απέναντί της τη Δευτέρα (1/5) με μια άλλη «οικοδέσποινα», την Πάουλα Μπαδόσα (Νο.42). 

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, όπως και ο Τσιτσιπάς που έπαιξε νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο, κλήθηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, σε μια αναμέτρηση μάλιστα που ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ στη Μαδρίτη, με την Μαρία να τα καταφέρνει περίφημα και να φτάνει στη νίκη με 2-1, περίπου ένα τέταρτο μετά τη μια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μασαρόβα, ένα από τα νέα αστέρια του ισπανικού τένις που πανηγύρισε το Roland Garros juniors το 2016, ξεκίνησε τον αγώνα με επιθετικές διαθέσεις και εκμεταλλευόμενη το ασταθές σερβίς της Μαρίας, είχε διαδοχικές ευκαιρίες για μπρέικ.

Τα κατάφερε, τελικά, στο όγδοο μπρέικ πόιντ της και μετά από δύο χαμένα σετ πόιντ στο 2-5, έκλεισε το πρώτο σετ κρατώντας το σερβίς της.

Μετά το χαμένο 1ο σετ, η Σάκκαρη ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδό της και έδειξε αποφασισμένοι για την επιστροφή. Έκανε πρώτη μπρέικ και πήρε προβάδισμα με 3-1. Παρά το γεγονός πως η Μασαρόβα μπόρεσε να βρει απάντηση και να μειώσει σε 4-3, η Σάκκαρη σημείωσε νέο μπρέικ αμέσως μετά και έκλεισε το σετ στο σερβίς της.

Με άλλα δύο γκέιμ στη σειρά, μάλιστα, μπήκε στη θέση του οδηγού και στο τρίτο σετ, ενώ με ένα ακόμα μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ πέρασε μπροστά με 4-1. Η Μασαρόβα έκανε μια τελευταία προσπάθεια και πήρε δύο γκέιμ στη σειρά, για να «ζωντανέψει» (4-3) αλλά η Σάκκαρη παρουσιάστηκε αποφασισμένη στους κρίσιμους πόντους.και με ένα ακόμα μπρέικ σφράγισε το εισιτήριο για τον τέταρτο γύρο και το ραντεβού με την Μπαδόσα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης