Ο Ράφαελ Ναδάλ θεωρεί δύσκολο να συμμετάσχει στο Γουίμπλεντον, που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 14 Ιουλίου, καθώς έχει ως προτεραιότητα να καταφέρει να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι.

«Φαίνεται δύσκολο. Μου φαίνεται δύσκολο να κάνω την μετάβαση από το χόρτο, παίζοντας στο Wimbledon, για να επιστρέψω στο χώμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δύο εβδομάδες αργότερα», σχολίασε ο Ναδάλ λίγο μετά τον αποκλεισμό του στο Ρολάν Γκαρός και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν έξυπνο μετά από όλα όσα συνέβησαν στο σώμα μου τα τελευταία δύο χρόνια. Σήμερα, δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται, ότι το Ολυμπιακό τουρνουά τένις θα διεξαχθεί στο χωμάτινο γήπεδο του Ρολάν Γκαρός (27 Ιουλίου – 4 Αυγούστου), με τον ισπανό πρωταθλητή να επισημαίνει: «Πρέπει να δω καθαρά για να αποφασίσω για το πρόγραμμά μου, ώστε να προσπαθήσω να είμαι έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν μπορώ να πω τίποτε σχετικό σήμερα, αλλά ο κύριος στόχος μου τώρα είναι να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Πρέπει να προετοιμασθώ κατάλληλα για να προσπαθήσω να φτάσω εκεί σε καλή φυσική κατάσταση και καλά προετοιμασμένος. Εχω αυτοπεποίθηση, αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είμαι στην ίδια κατάσταση με εδώ, μπορεί να κληρωθώ με οποιονδήποτε παίκτη στον πρώτο γύρο. Δεν πρόκειται να παίξω σε τρία τουρνουά στο χώμα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να ανέβω στην κατάταξη, αλλά θα έχω ενάμιση μήνα προετοιμασίας και περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Ο Ναδάλ αναμένεται να παίξει και στο διπλό, με τον νεαρό συμπατριώτη του, Κάρλος Αλκαράθ: «Εάν όλα πάνε καλά, θα παίξουμε μαζί στο διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε πρόσφατα ο Ναδάλ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο απλό το 2008 στο Πεκίνο και στο διπλό το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης