Το πρώτο γκρουπ των αθλητών και αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αναχώρησε το απόγευμα  της Τρίτης (17/8), με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή να έχει ετοιμάσει μία λαμπρή εκδήλωση αποχαιρετισμού στους Παραολυμπιονίκες.

Διψασμένοι για νέες επιτυχίες, γεμάτοι προσμονή για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και με την ελπίδα να αποδώσουν οι κόποι τους καρπούς, οι Παραολυμπιονίκες της κολύμβησης, της ξιφασκίας, της ποδηλασίας, του πινγκ πονγκ και του στίβου, επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο και από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα δώσουν τον αγώνα τους σε 11 αθλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τους αποχαιρέτησε με τα εξής λόγια: «Έχετε κερδίσει ήδη το μεγάλο στοίχημα: το να εκπροσωπήσετε τη χώρα μας, την Ελλάδα, στην άλλη άκρη του κόσμου, να βρεθείτε εκεί, να δώσετε τη μάχη σας στο άθλημά σας και να δουν άπαντες το εθνόσημο να κυματίζει στη φανέλα σας». Εξάλλου, ο Λευτέρης Αυγενάκης θα βρεθεί σε λίγες ημέρες στο Τόκιο και θα παρακολουθήσει δια ζώσης τις προσπάθειες τους.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπενθύμισε δε πως ξεκινούν οι διαδικασίες δημοπράτησής του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας Πικερμίου. Αυτός ήταν ο λόγος που το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Ραφίνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πάντζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρο Καπράλο, εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) Χρήστος Καλούδης, ο γενικός γραμματέας της ΕΠΕ, Χρήστος Τζαμούσης, το μέλος της ΕΠΕ Ιωάννης Βατικιώτης, το μέλος και αρχηγός της αποστολής στο Τόκιο, Αναστασία Γκούφα, καθώς και ο διευθυντής της ΕΠΕ, Σάκης Κωστάρης.

Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής, Νίκος Πέππας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέβηκε πρώτος στο βήμα και είπε προς τους Παραολυμπιονίκες: «Είστε οι πρώτοι αθλητές, μέλη της εθνικής μας ομάδας και στελέχη που σας συνοδεύουν που θα βρεθείτε στο Τόκιο σε περίπου 24 ώρες.

Όμως, δεν είστε οι μόνοι, ακολουθούν και άλλοι αθλητές, σαράντα επτά στον αριθμό που αποτελούν την εθνική μας ομάδας. Θα είμαι κι εγώ εκεί, δίπλα σας! Όπως άλλωστε αρμόζει και επιβάλλεται να κάνει η Πολιτεία, σε κάθε σας βήμα, σε κάθε σας στόχο. Είμαι πάρα μα πάρα πολύ συγκινημένος γιατί μαζί σας είχα μία γνωριμία, με κάποιους πριν από δύο χρόνια, με κάποιους άλλους λίγο αργότερα και βάλαμε μπροστά μία σειρά από πράγματα και δόξα τω Θεώ έχουμε καταφέρει να τα υλοποιήσουμε.

Οι επόμενοι από εσάς ή στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ελπίζουμε πως θα υπάρχουν όροι καταλληλότεροι για να προετοιμαστείτε και να διεκδικήσουμε περισσότερους τίτλους και περισσότερες διακρίσεις. Κι αναφέρομαι στο Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο που με την καθοριστική συμβολή του πρωθυπουργού μας, τον οποίο και εκπροσωπώ σήμερα και σας μεταφέρω τον χαιρετισμό του και τις ευχές του για “Καλή επιτυχία”, με τον καλό φίλο και καλό συνεργάτη τον δήμαρχο Ραφίνας, τον κύριο Μπουρνούς και φυσικά με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστο Καλούδη καταφέραμε πολύ σύντομα, σε χρόνο μηδενικό για τα ελληνικά δεδομένα να έχουμε έτοιμο πλέον προς δημοπράτηση το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, ένα όνειρο ζωής. Το οποίο το λέγατε, αλλά δεν το πιστεύατε ότι θα γινόταν ποτέ. Κι όμως γίνεται!

Τώρα το ότι ταξιδεύετε για το Τόκιο είναι ήδη μία μεγάλη επιτυχία, είναι ήδη μια μεγάλη διάκριση για εσάς τους ίδιους και για τη χώρα μας. Φοράτε το εθνόσημο κι αυτό φέρνει βάρος. Το καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει άγχος, αλλά να αποβάλετε το άγχος σας γιατί έχετε πετύχει έναν μεγάλο άθλο: να διακριθείτε, να είστε μέλη της εθνικής μας ομάδας και σε λίγες ώρες να βρίσκεστε στο Τόκιο, ώστε να αντιμετωπίσετε άλλους αθλητές, από άλλα κράτη και να διεκδικήσετε μία διάκριση, ένα μετάλλιο, μια παρουσία στο βάθρο. Κρατείστε, όμως ότι έχετε κερδίσει ήδη το μεγάλο στοίχημα: το να εκπροσωπήσετε τη χώρα μας, την Ελλάδα, στην άλλη άκρη του κόσμου, να βρεθείτε εκεί να δώσετε τη μάχη σας στο άθλημά σας και να δουν άπαντες το εθνόσημο να κυματίζει στη φανέλα σας.

Καλό σας ταξίδι! Σε λίγα 24ωρα θα με δείτε κι εκεί, μαζί σας, δίπλα σας, όπως άλλωστε το έχω δηλώσει, γιατί οι καλοί φίλοι όταν ενώσουν δυνάμεις καταφέρνουν μεγάλους στόχους. Μαζί θα καταφέρουμε πολύ μεγαλύτερους στόχους, εφόσον καταφέραμε, συντονιστήκαμε και δουλεύουμε αρμονικά και αγαπημένα για μια πιο ισχυρή Ελλάδα και στον αθλητισμό. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας κάνετε υπερήφανους. Σας ευχαριστούμε για ό,τι έχετε κάνει και για ότι θα καταφέρετε να κάνετε στο μακρινό Τόκιο. Καλή σας επιτυχία!».

Ο δήμαρχος Ραφίνας Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, ανέφερε μιλώντας προς τους Παραολυμπιονίκες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Τόκιο: «Ήρθε η ώρα για την εκπλήρωση αυτού του ονείρου για εσάς, αλλά και για εμάς. Είναι όνειρο και για την Πολιτεία, γιατί αυτή εκπροσωπούμε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και εγώ, να είναι εκεί που απαιτούν οι ανάγκες. Είμαι σίγουρος ότι θα σηκώσετε τη σημαία ψηλά. Ήδη έχετε κάνει μια μεγάλη διαδρομή και θα φτάσετε μέχρι τέλους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης