Την αποχώρησή της από την ενεργό δράση ανακοίνωσε η Σταυρούλα Αντωνάκου, μέσω ανάρτησης στο λογαριασμό της στο facebook.

Η 32χρονη πολίστρια, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου με την εθνική ομάδα το 2011 στη Σανγκάη και μετείχε σε δύο τελικούς Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (2010 και 2012), ξεκίνησε την καριέρα της από τον Θεμιστοκλή Κερατσίνιου και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Γλυφάδα, Εθνικό, Νηρέα Χαλανδρίου, Ολυμπιακό και την τελευταία διετία ξανά στον Εθνικό.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, το 2009 και το 2011, ενώ με την εθνική ομάδα είχε επίσης δύο χάλκινα μετάλλια σε World League (το 2007 και το 2010) και άλλα δύο χάλκινα σε Ευρωπαϊκά νεανίδων (1998 και 2000). Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, σε πέντε Παγκόσμια και σε ισάριθμα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

«Έφθασε η ώρα για το μεγαλύτερο αντίο της ζωής μου ως τώρα. Μετά από 18 χρόνια στις πισίνες και μια καριέρα γεμάτη από μεγάλες χαρές, επιτυχίες, αποτυχίες, λύπες, φιλίες, συγκρούσεις, αναγνώριση, απογοητεύσεις, τίτλους, μετάλλια και προσωπικές διακρίσεις, σταματάω από την ενεργό δράση!

Έχοντας ένα γεμάτο αγωνιστικό παρελθόν τερματίζω την καριέρα μου ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, 2 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας, με 2 χάλκινα μετάλλια Νεανίδων, 2 ασημένια Πανευρωπαϊκά Γυναικών, δύο χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα, ως Ολυμπιονίκης, πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στην Α1 των Γυναικών, έχοντας την τιμή να συνεργαστώ με σπουδαίες συναθλήτριες, σπουδαίους προπονητές και σπουδαίους ανθρώπους.

Θα είμαι πάντα κοντά στον χώρο του γυναικείου πόλο, γιατί μου πρόσφερε απλόχερα τόσα υπέροχα πράγματα και συναισθήματα που στο μέλλον ελπίζω έστω και λίγο να βοηθήσω προκειμένου το άθλημα να καταφέρει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί όπως του αξίζει», αναφέρει στην ανάρτησή της η Αντωνάκου, η οποία σε λίγο καιρό θα αναλάβει καθήκοντα ως δημοτική σύμβουλος στον Πειραιά, καθώς εξελέγη στις εκλογές του περασμένου Μαΐου με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη.