Έντονο ελληνικό ενδιαφέρον θα έχει το Diamond League του Παρισιού, με τη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ και της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό.

Ο Τεντόγλου θα κάνει τον πρώτο αγώνα του με έντονο συναγωνισμό για τη θερινή σεζόν. Στη γαλλική πρωτεύουσα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κουβανό Μαϊκέλ Μασό, που φέτος έχει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 8,36μ., με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη να τον ακολουθεί με τα 8,26μ. που σημείωσε στο μίτινγκ της Λεμεσού. Στον αγώνα θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Ουίλιαμ Ουίλιαμς (με 8,23μ. φετινό ρεκόρ), ο Ινδός Σρισανκάρ (8,18μ. φέτος), ο Ελβετός Σιμόν Εχμάρ (8,12μ.), αλλά και ο Ουρουγουανός Εμιλιάνο Λάσα (8,01μ. φέτος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Στεφανίδη ετοιμάζεται για το τρίτο της φετινό Diamond League, μετά τη Ντόχα και τη Φλωρεντία. Η κορυφαία Ελληνίδα άλτρια του επί κοντώ θα βρεθεί για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη με τις κορυφαίες φέτος στον κόσμο. Η Στεφανίδη φέτος έχει υπερβεί τα 4,55 μέτρα. Στο Παρίσι θα βρίσκεται η Αμερικανίδα Κέιτι Μουν, που έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,81μ., η Σλοβένα Τίνα Σουτέι (4,76μ.), αλλά και η επίσης Αμερικανίδα Σάντι Μόρις (4,71μ. φέτος).

Δυνατός αναμένεται να είναι και ο ακοντισμός, όπου η Τζένγκο θα κάνει το πρώτο δυνατό τεστ για τη θερινή σεζόν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει φέτος βολή στα 63,65μ. από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων, τον περασμένο Μάρτιο, ενώ πρόσφατα στα «Παπαφλέσσεια» έριξε 58,24 μέτρα. Στο Παρίσι θα τεθεί αντιμέτωπη με την κορυφαία φέτος στον κόσμο, Σίγκριντ Μπόργκε από τη Νορβηγία (66,50μ.), την Χαρούκα Κιταγκούτσι από την Ιαπωνία με 61,57μ. φετινό ρεκόρ, αλλά και την Αυστραλή Μακένζι Λιτλ με 64,10 μ. φέτος.

Το επί κοντώ των γυναικών αρχίζει στις 21.20 (ώρα Ελλάδας), το μήκος των ανδρών στις 22.19 και ο ακοντισμός των γυναικών στις 22.42.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης