Το Final 4 του League Cup στο βόλεϊ των ανδρών είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διήμερο 26-27 Ιανουαρίου στην Κύπρο, ωστόσο με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, ματαιώθηκε, καθώς δεν δόθηκε έγκριση να παραστούν στο γήπεδο οι απαραίτητες αστυνομικές δυνάμεις.

Στο Final 4 έχουν προκριθεί Ηρακλής, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος φόβος για επεισόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε ματαίωση των αγώνων του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» που προγραμματίστηκαν στην Κύπρο 26-27 Ιανουαρίου οδηγούνται η ΕΣΑΠ και η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ).

Λίγες ώρες μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τρίτη στο Ολυμπιακό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλης Κρασιάς και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος σχετικά με την γιορτή του βόλεϊ που έχει προγραμματιστεί στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Ιωνάς Νικολάου εξέφρασε και επίσημα την άρνηση του να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια των αγώνων στη Μεγαλόννησο επικαλούμενος πληροφορίες για επεισόδια μεταξύ των οπαδών των ομάδων.

Η οριστική απόφαση θα ανακοινωθεί απόψε από την κυπριακή κυβέρνηση, ενώ προσπάθεια υπέρ της διεξαγωγής των αγώνων επιχείρησε ο ΓΓΑ Γιώργος Βασιλειάδης».