Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην πόλη Μπαλκεσίρ βρίσκεται η Εθνική Κορασίδων, καθώς σήμερα (26/11) ξεκινούν οι υποχρεώσεις της στην α΄ προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ17, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης.

Η Εθνική ομάδα πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας την πρώτη προπόνηση και την Τρίτη (26/11) θα αντιμετωπίσει, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, την οικοδέσποινα Τουρκία (19.30), η οποία είναι και πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αντίπαλοι θα είναι επίσης η Σερβία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν και οι τέσσερις ομάδες που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, καθώς είναι απαραίτητη για να μπορέσει κάθε χώρα να συνεχίσει στον Β’ προκριματικό γύρο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος έχει επιλέξει στην αποστολή τις: Ελευθερία Γαργάλα (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός), Μαρία-Ζωή Βαϊοπούλου (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός), Ευαγγελία Τάνη (ΑΣ Άρης), Μάρθα-Ευδοκία Ανθούλη (ΑΣ Άρης), Αικατερίνη-Σταυρούλα Καμπούρη (ΑΣ Άρης), Νίκη Κωτσαρά (ΑΟ Μαρκοπούλου), Αγγελική Συριστατίδη (Ολυμπιακός ΣΦΠ), Σπυριδούλα-Ελένη Κομίνη (ΣΦΑΜ Φοίβος), Αικατερίνη Αλλαγιάννη (ΑΟ Μαρκοπούλου), Αντωνίνα Κοντούδη (ΓΣ Ηλιούπολης), Δέσποινα Μαρκούλη (ΕΑ Λάρισας), Γεωργία-Λούλα Αγγελοπούλου (ΑΣΠ Απόλλων).

Το πρόγραμμα:

Τρίτη 26 Νοεμβρίου

17.00 Βουλγαρία – Ρουμανία

19.30 Τουρκία – Ελλάδα

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

17.00 Ελλάδα – Σερβία

19.30 Τουρκία – Βουλγαρία

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου

17.00 Σερβία – Ρουμανία

19.30 Βουλγαρία – Ελλάδα

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

17.00 Σερβία – Βουλγαρία

19.30 Ρουμανία – Τουρκία

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

17.00 Ρουμανία – Ελλάδα

19.30 Τουρκία – Σερβία