Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για να αποτραπεί οτιδήποτε θα μπορούσε να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή του Wimbledon, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη (29/06) οι διοργανωτές του κορυφαίου Grand Slam, μια ημέρα αφότου διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το περιβάλλον διέκοψαν το τεστ Ashes του κρίκετ στο Lord’s.

Οι ακτιβιστές του “Just Stop Oil” διέκοψαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (28/06) το δεύτερο τεστ μεταξύ Αγγλίας και Αυστραλίας, όταν σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη στον αέρα, προτού κάποιος από συτούς μεταφερθεί εκτός αγωνιστικού χώρου από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Τζόνι Μπέρστοου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές διέκοψαν κι άλλες αθλητικές εκδηλώσεις στην Αγγλία εντός του τρέχοντος έτους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού ράγκμπι της Premiership, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σνούκερ, του Grand National της ιπποδρομίας, καθώς και άλλα γεγονότα, όπως το Chelsea Flower Show.

Πολλά μέσα ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν ότι το Wimbledon αποτελεί πρωταρχικό στόχο των ακτιβιστών, με κάποιους να το βλέπουν ως μια ασυναγώνιστη ευκαιρία για δημοσιότητα, ωστόσο, το All England Lawn Tennis Club είναι πεπεισμένο ότι έχει υπό πλήρη έλεγχο τα θέματα ασφαλείας.

«Έχουμε σχέδια για τον περιορισμό των κινδύνων σε συνεργασία με εξειδικευμένες υπηρεσίες και τη Μητροπολιτική Αστυνομία και σε περίπτωση που συμβεί κάποιο περιστατικό, οι κατάλληλες ομάδες ειδικών θα ανταποκριθούν», είπε η Διευθύντρια Επιχειρήσεων του λονδρέζικου Major, Μισέλ Ντάιτ, στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως «Η ασφάλεια και η προστασία των παικτών, των συναδέλφων και των επισκεπτών μας, είναι πρωταρχικής σημασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το All England Club, το οποίο φιλοξενεί το τουρνουά Grand Slam στο χορτάρι, ανέφερε ότι είχε επαφές με διοργανωτές άλλων αθλητικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου του αγγλικού κρίκετ, προκειμένου να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις πρακτικές.

«Όλη τη χρονιά συνεργαζόμαστε στενά με τη Μητροπολιτική Αστυνομία και άλλους σχετικούς οργανισμούς για να διασφαλίσουμε ότι τα πρωταθλήματα είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και ότι τα σχέδια και τα μέτρα μας είναι ανάλογα με το επίπεδο απειλής και τους κινδύνους που επικρατούν», πρόσθεσε η Ντάιτ.

«Βάσει των όσων συνέβησαν σε άλλα αθλητικά γεγονότα και με τις συμβουλές των βασικών συνεργατών μας, εξετάσαμε τα σχέδιά μας για την ασφάλεια, τα οποία τώρα έχουν αναβαθμιστεί ανάλογα για το πρωτάθλημα», είπε ακόμη.

Οι αυστηροί όροι εισόδου συμβάλλουν κατά κάποιο τρόπο στον μετριασμό των κινδύνων διαμαρτυρίας. «Οι όροι εισόδου, οι οποίοι ενημερώθηκαν τον Απρίλιο του 2023, περιλαμβάνουν οδηγίες γι΄ απαγορευμένα είδη και ενοχλητική συμπεριφορά, οποιεσδήποτε παραβιάσεις αυτών των όρων θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας μας», υπογράμμισε η Ντάιτ.

Κόλλα, καλώδια, αλυσίδες και λουκέτα περιλαμβάνονται στον απαγορευμένο κατάλογο, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαταράξουν εκδηλώσεις από διαδηλωτές που προσκολλώνται στην ιδιοκτησία.

Ενώ η σκόνη κιμωλίας κέρδισε τη θέση της στη λαογραφία του Wimbledon μέσω της διαβόητης ατάκας του 1981 «You Cannot Be Serious» του Τζον ΜακΕνρο, όποιος επιχειρήσει να φέρει αυτή την ουσία στα γήπεδα το 2023 –είτε είναι λευκό, είτε πορτοκαλί– θα βρει την πόρτα κλειστή.

Το Wimbledon θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 16 Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης