Όσοι βιάστηκαν να «ξεγράψουν» την Μπαρτσελόνα, σίγουρα θα αναθεώρησαν, μετά τον επαναληπτικό με τη Μίλαν, για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «μπλαουγκράνα» πήραν την Τρίτη με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στα προημιτελικά, καθώς με… μπροστάρη τον Λιονέλ Μέσι, συνέτριψαν με 4-0 τη Μίλαν στο «Καμπ Νου», ανατρέποντας έτσι το εις βάρος τους 2-0 του πρώτου ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αργεντινός αστέρας με δύο γκολ στο 5′ και στο 40′, άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για την ομάδα του, που απέκτησε σκορ πρόκρισης με τέρμα του Βίγια στο 55′.  Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Άλμπα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, βάζοντας έτσι το «κερασάκι» στην… τούρτα για τους Καταλανούς.

Ο αγώνας

Οι «μπλαουγκράνα» έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους από αρκετά νωρίς. Μόλις στο 2ο λεπτό η ομάδα της Καταλονίας προηγήθηκε με ένα σουτ του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ωστόσο δεν αρκέστηκε σε αυτό το γκολ και βρήκε… δίχτυα και πάλι στο 40’, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί, καθώς η ομάδα του Αλέγκρι, είχε δοκάρι στο πλασέ του Νιάνγκ στο 38’. Στο 55ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν σε σκορ πρόκρισης με τον Βίγια, ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 3-0, δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς.

Από την πλευρά της η Μίλαν είχε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-1 με τον Ρομπίνιο στο 81΄, ωστόσο αντί να σκοράρουν οι «ροσονέρι», στο 92΄η Μπαρτσελόνα πέτυχε και τέταρτο γκολ. Σκόρερ ο Ζόρντι Άλμπα, ο οποίος από μπαλιά του Αλέξις, έκανε ένα ψύχραιμο πλασέ, βάζοντας το «κερασάκι στην τούρτα» (4-0) για τους Καταλανούς.

Κίτρινες: Πέδρο – Αμπροσίνι, Φλαμινί, Μπόατενγκ, Μεξές

Μπαρτσελόνα (Ρόουρα):
Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μασεράνο (77΄ Πουγιόλ), Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Βίγια (75΄ Σάντσες), Πέδρο (83΄ Αντριάνο)

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι):
Αμπιάτι, Κονστάντ, Μεξές, Ζαπάτα, Αμπάτε, Μπόατενγκ, Φλαμινί (75΄ Κρκιτς), Μοντολίβο, Αμπροσίνι (60΄ Ρομπίνιο), Νιάνγκ (60΄ Μουντάρι), Ελ Σααραουί

Το πρώτο γκολ του Μέσι:


Tο δεύτερο γκολ του Μέσι:

Το γκολ του Βίγια

Το γκολ του Άλμπα

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης