Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησαν την Τρίτη το βράδυ η Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα.

Οι Βαυαροί, χάρη σε γκολ των Αλαμπά (1’) και Μίλερ (63’) επιβλήθηκαν με 2-0 της Γιουβέντους, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση που διεξήχθη στην «Αλιάνζ Αρίνα» και πλέον θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» στον επαναληπτικό στο Τορίνο, προκειμένου να χάσουν το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τους «μπλαουγκράνα», αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ Ντε Πρενς», ωστόσο χάρη στα δύο γκολ τους στη γαλλική πρωτεύουσα, αναμφίβολα κρατούν την τύχη στα χέρια τους, δεδομένου ότι ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στο «Καμπ Νου».

Η ομάδα του Βιλανόβα (σ.σ.: κάθισε κανονικά στον πάγκο, κατευθύνοντας την ομάδα του) προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, εν τούτοις οι γηπεδούχοι απάντησαν ισάριθμες φορές.

Οι Καταλανοί έκαναν το 0-1 στο 38ο λεπτό με τον Μέσι, που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Φάμπρεγας, όμως ο Ιμπραΐμοβιτς σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του στο 79′, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δέκα λεπτά αργότερα η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Τσάβι, για να έρθει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ματουιντί να διαμορφώσει το τελικό σκορ, έπειτα από σφάλμα του Βαλντεζ.

Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο προημιτελικών:

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 2-2

Γκολ: 79′ Ιμπραΐμοβιτς, 90+2′ Ματουιντί – 38′ Μέσι, 90′ πεν. Τσάβι

Κίτρινες: Μπέκαμ, Ιμπραΐμοβιτς, Σιρίγου – Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Μασεράνο (χάνει τη ρεβάνς), Ντάνιελ Άλβες

Παρί Σεν Ζερμέν (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγου, Ζαλέ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Λούκας Μόουρα, Μπέκαμ (70΄ Βεράτι), Ματουιντί, Παστόρε (76΄ Γκαμέιρο), Λαβέτσι (66΄ Μενέζ), Ιμπραΐμοβιτς

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντέζ, Άλβεζ, Μασεράνο (84΄ Μπαρτρά), Πικέ, Άλμπα, Μπούσκετς, Ινιέστα, Τσάβι, Βίγια (80΄ Τέγιο), Μέσι (46΄ Φάμπρεγας), Αλέξις

Το γκολ του Μέσι


Το γκολ του Ιμπραΐμοβιτς

Το εύστοχο πέναλτι του Τσάβι

Το γκολ του Ματουιντί

Μπάγερν-Γιουβέντους 2-0

Γκολ: 1′ Αλάμπα, 63′ Μίλερ

Κίτρινες: Μάντζουκιτς, Λουίζ Γκουστάβο- Κιελίνι, Βιντάλ (χάνει τη ρεβάνς), Λιχτστάινερ (χάνει την ρεβάνς)

Μπάγερν Μονάχου (Γιούπ Χάινκες): Νόϊερ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν , Ντάντε, Αλάμπα, Λουίζ Γκουστάβο, Σβαϊστάινγκερ, Μίλερ, Κρόος (16΄ Ρόμπεν) , Ριμπερί (90+3΄ Σακίρι), Μάντζουκιτς (90+1΄ Γκόμεζ).

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Πίρλο, Λιχτστάινερ, Βιντάλ, Μαρκίζιο, Πελούσο (75΄ Πογκμπά), Μάτρι (65΄ Βούτσινιτς), Κουαλιαρέλα (65΄ Τζιοβίνκο).

To γκολ του Αλάμπα


Το γκολ του Μίλερ

Διαβάστε επίσης:

Το ρεκόρ του Μπέκαμ στο Τσάμπιονς Λιγκ,
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Απριλίου 2013, 22:17

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης