Όπως συνηθίζεται (εν ονόματι της υποκρισίας του πρωταθλήματος) ο τελευταίος μήνας θα έχει ταυτόχρονη έναρξη όλων των αγώνων, αλλά αυτή τη φορά ελάχιστη σημασία θα έχει αυτός ο…θεσμός. Ο Ολυμπιακός οκτώ βαθμούς ψηλότερα από… τα πλέι οφ, μάλλον μπορεί να παγώσει εγκαίρως τις σαμπάνιες για την κλασική πειραιώτικη φιέστα, που τόσο γουστάρει και περιμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Ο αγώνας με τον Ηρακλή έδειξε δύο σημαντικά στοιχεία. Πρώτο, ότι ο γηπεδούχος  – με τον πλούτο του πάγκου που διαθέτει – μπορεί να βελτιώσει ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις του και με υπομονή να φτάσει σε αυτό που περιμένουν οι παθιασμένοι (γέμισαν πάλι τις εξέδρες!) οπαδοί του. Από την άλλη, ο Ηρακλής εξαιρετικά επικίνδυνος και σαφώς πιο επικίνδυνος   στο πρώτο μέρος, κατέρρευσε μόλις δέχτηκε το πρώτο γκολ (δεχόμενος τελικά «παλάμη»). Κρίμα διότι διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές αλλά ΑΓΥΜΝΑΣΤΟΥΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός – να μη σας ξεγελάει η πενιχρή νίκη – ήταν μια ομάδα κάτω του μετρίου, απέναντι στον ουραγό και καταδικασμένο Θρασύβουλο. Όταν μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό υποπίπτει σε περισσότερα φάουλ (18 – 23) και μαζί κάνει 50 λάθη σε ένα μάλλον χαλαρό ματς, αντιμετωπίζοντας τους πιτσιρικάδες του πρωταθλήματος, τότε δέχεσαι ότι η δεδηλωμένη αποχή των υποστηρικτών έχει βάση. Πάντως, οι «πράσινοι» βρίσκονται μέσα στον βασικό τους στόχο που είναι η δεύτερη θέση «και βλέπουμε». Μπάλα πότε θα δούμε!

Ώσπου ο διαιτητής Παμπορίδης (από τους χειρότερους του τουρνουά με βάση τη βαθμολογία του) σφυρίξει για τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ, οι «ψίθυροι» στα προπατζίδικα έδιναν και έπαιρναν. Όμως η ΑΕΚ, στο ύψος της, νίκησε με το αναιμικό 1-0 τον καταδικασμένο ΟΦΗ και κατάφερε στο τελευταίο δίλεπτο να αποσοβήσει την ισοφάριση, όταν οι Κρητικοί με…λύσσα προσπάθησαν για τον βαθμό! Αν τα παράπονα του Μπάγιεβιτς για την έλλειψη συνεργασίας Τζιμπούρ – Σκόκο δεν έγιναν για το «θεαθήναι», τότε η «Ένωση» έιχε πρόβλημα ανάπτυξης ή αστάθειας. Ή οριστική ρήξη σχέσεων μεταξύ των δύο ικανών ποδοσφαιριστών, αλλά θα δείξει…

Οι «ψίθυροι» συνόδευσαν επίσης την αναμέτρηση της Λιβαδειάς. Για μπόλικη χρόνο ο ΟΠΑΠ «κλείδωσε» το ματς Λεβαδειακού – Πανιωνίου στον πιο θερμή ώρα στοιχηματισμού για να το επαναφέρει με «μαδημένη» την απόδοση της ισοπαλίας. Κάπου έπρεπε να λάβει τα μέτρα του, αφού το «Χ» ήρθε μεγαλοπρεπώς. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ, μπορεί να διαθέτει άφθονο χρήμα στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας του, όμως δεν είναι «Καραμουρτζούνης» να μοιράζει  το χρήμα, ούτε προβλέπεται να εξελιχθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ο Πανιώνιος ήταν ανώτερος, όμως μετά το 0-1 από τον Ρεκόμπα στο 30ό λεπτά, έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος τόσο της Λάρισας όσο και του ΠΑΟΚ ήταν η νίκη, ώστε να αυξήσουν τις φιλοδοξίες τους ενόψει πλέι οφ, έμειναν στην ισοπαλία και ευτυχώς που δεν προέκυψαν τα γνωστά ( ετησίως ) δραματικά επεισόδια μέσα και έξω από το «Αλκαζάρ». Σχεδόν την ίδια ώρα, ο Άρης, ομάδα… ημιτασιόν, έχανε στη Χαριλάου τους βαθμούς από την ψυχωμένη Ξάνθη, και μαζί το αβαντάζ για την κατάκτηση της 5ης θέσης.

Η ομάδα – σταυρόλεξο του τουρνουά, δηλαδή ο Εργοτέλης, μπορεί να πήρε εννιά βαθμούς στις αναμετρήσεις του με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όμως από τον Αστέρα της Τρίπολης ηττήθηκε για δεύτερη φορά απογοητεύοντας (;) τους οπαδούς του. Όσο για το δράμα της 26ης ημέρας; Αυτό προέκυψε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα της Κομοτηνής, εκεί όπου ο Πανθρακικός πήρε τη νίκη από τον Πανσερραϊκό. Με βάση τις παραδόσεις που ισχύουν στα ελληνικά πρωταθλήματα, οι Σερραίοι μάλλον θα συνοδεύσουν ΟΦΗ και Θρασύβουλο στη Β΄ Εθνική κατηγορία, αφού υστερεί κατά επτά σκαλοπάτια από το άνοιγμα του «πηγαδιού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης