«Ξύπνησε» από κώμα 12χρονη ο... Ντελ Πιέρο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, 18:43
«Ξύπνησε» από κώμα 12χρονη ο... Ντελ Πιέρο
Ένα ηχογραφημένο μήνυμα του αρχηγού της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ήταν αρκετό για να «ξυπνήσει» από κώμα ένα 12χρονο κορίτσι στην Καλαβρία. Ναι καλά διαβάσατε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, η Τζάντα είχε αισθανθεί άσχημα και περιήλθε σε κωματώδη κατάσταση, ενώ έβλεπε, με τον πατέρα της, τις κύριες φάσεις της τελευταίας αγωνιστικής του Καμπιονάτο.

Οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο και ζήτησαν αμέσως τη βοήθεια και του μεγάλου αρχηγού της «βέκια σινιόρα», τον οποίο η 12χρονη από την Καλαβρία θαυμάζει και αγαπά.

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ιταλικού ποδοσφαίρου, όπως τον αποκαλούν οι φίλαθλοι, έστειλε πρόθυμα ένα βιντεοσκοπημένο και ένα ηχογραφημένο μήνυμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, της έλεγε: «Γεια σου Τζάντα, είμαι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Εύχομαι να ξυπνήσεις το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσεις να δεις τόσα δικά μου, δικά μας, ματς. Να έλθεις να μας δεις από κοντά και να έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε».

Μετά τις πρώτες, κιόλας, φορές που η μικρή ασθενής άκουσε το μήνυμα, η σοβαρότατη κατάστασή της άρχισε να βελτιώνεται. «Η Τζάντα, πρώτα κούνησε ελαφρά το αριστερό της χέρι και ύστερα από λίγες ώρες φώναξε την μητέρα της. Εικοσιτέσσερις ώρες αργότερα ξανάρχισε να μιλά κανονικά και ζήτησε να της φέρουν παγωτό», αφηγήθηκε ο πατέρας της στον ιταλικό Τύπο.

«Η ευτυχία μας δεν γίνεται να περιγραφεί με λόγια. Ευχαριστούμε όλους. Τους γιατρούς, τον σπουδαίο Ντελ Πιέρο και τη βοήθεια που έφτασε από τον ύψιστο», δήλωσαν οι γονείς της μικρής.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, 20:03