Ανοικτό άφησε ο Σάσα Κάουν το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Ο Ρώσος διεθνής τόνισε ότι προέρχεται από δύο γεμάτες σεζόν και δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ενταχθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Δεδομένη θεωρείται η απουσία του σταρ της εθνικής Ρωσίας, Αντρέι Κιριλένκο.

«Αυτή τη στιγμή έχω υποχρεώσεις με την ΤΣΣΚΑ και προσπαθώ να επικεντρωθώ μόνο σε αυτό. Όταν έρθει η ώρα, θα δω σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι και θα αποφασίσω, επειδή προέρχομαι από δύο κουραστικές χρονιές… Το σώμα μου οπωσδήποτε έχει εξαντληθεί. Οπότε… θα δούμε», δήλωσε ο σέντερ της εθνικής Ρωσίας και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να λάβει υπόψη ο κόουτς. Εχουμε πληθώρα εξαιρετικών παικτών, που έχουν όμως μεγαλώσει. Αν θέλει να “χτίσει” μία ομάδα για το μέλλον θα πρέπει να προσελκύσει τους νεότερους παίκτες και να τους βάλει στο “rotation” της εθνικής, ώστε να εγκλιματιστούν στην ομάδα… Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο για όλους. Διαθέτουμε ουκ ολίγους ταλαντούχους παίκτες που μπορούμε να βασιζόμαστε πάνω τους».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας, Φώτης Κατσικάρης, ήταν ενήμερος πριν καν αναλάβει πως οι προσδοκίες της ρωσικής ομοσπονδίας από αυτόν είναι να ανανεώσει την εθνική ανδρών, καθώς και πως πολλοί από τους αστέρες θα απουσίαζαν από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Η Ρωσία έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την εθνική Ελλάδας, δηλαδή τον 4ο.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης