Μπορεί το Κατάρ να έχει υποσχεθεί ακόμα και… «λαγούς με πετραχήλια» στην UEFA για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου του 2022, ωστόσο ο πρόεδρος της παραμένει προβληματισμένος ελέω… κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στη συγκεκριμένη χώρα.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ο Michel Platini εξηγεί ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη οργάνωση να πραγματοποιηθεί χειμώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υποστηρίζουν ότι οι κλιματολογικές συνθήκες μέσα στα στάδια θα είναι ιδανικές. Ο κόσμος όμως θα βρίσκεται στο Κατάρ για 2-3 εβδομάδες. Αν η θερμοκρασία είναι 60 βαθμοί Κελσίου, τότε δεν πρόκειται να βγαίνει κανείς από τα ξενοδοχεία. Αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει να σκεφτούμε τί είναι καλύτερο για το Μουντιάλ καθώς αυτή η διοργάνωση είναι η καλύτερη στιγμή του ποδοσφαίρου», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα πλάνο για τη μεταφορά των πρωταθλημάτων σε άλλη χρονική περίοδο, προκειμένου να μπορέσει τελικά το Μουντιάλ να διεξαχθεί τους χειμερινούς μήνες», προσθέτει.

Βασικό εμπόδιο στα σχέδια του Michel Platini αποτελούν οι έντονες αντιδράσεις μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων καθώς η μετατόπιση της αγωνιστικής δράσης «τινάζει» στον αέρα τον προγραμματισμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους πάντως οι διοργανωτές του «Κατάρ 2022» εμφανίζονται καθησυχαστική, ξεκαθαρίζοντας ότι τα γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες θα είναι κλειστά και θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η UEFA προκειμένου οι παίκτες να μη «σκάσουν» από τη ζέστη!

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης