Ο Γιάννης Μώραλης παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο «Reuters» ως πρόεδρος της Super League και τόνισε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με 16 ομάδες, όσες δηλαδή άρχισε.

«Η κρίση έχει οξύνει τα προβλήματα για όλους τους συλλόγους, αλλά εγώ πιστεύω ακράδαντα πως μας έφερε ευκαιρίες και η βασική και η πιο ενδιαφέρουσα προοπτική για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι μπορούμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην οικονομική σταθερότητα και την εξέλιξη των Ελλήνων παικτών. Σίγουρα αυτή είναι η πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας, αλλά από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εξεύρεσης των καλύτερων λύσεων και για τις 16 ομάδες», τόνισε ο Μώραλης και συνέχισε αναφερόμενος στον μέσο όρο ηλικίας των ομάδων, που είναι ο μικρότερος στην ιστορία με 23.9 έτη, αλλά και στην εθνική ομάδα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εθνική ομάδα σε κάθε ηλικία είναι όχι μόνο υγιής, αλλά και απολύτως ανταγωνιστική με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για μια τόσο μικρή χώρα, με πληθυσμό μόνο 11 εκατομμυρίων ανθρώπων και με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά την τελευταία δεκαετία. Η κατάκτηση του τροπαίου στο EURO 2004, η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και η παρουσία στους προημιτελικούς του EURO 2012 δείχνει ότι το ταλέντο υπάρχει».

Στη συνέχεια, ο Μώραλης υπογράμμισε ότι οι ημέρες της διάθεσης υπέρογκων ποσών για μεταγραφές μεγάλων ονομάτων από το εξωτερικό, όπως οι Ριβάλντο, Τζιμπρίλ Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Έϊντουρ Γκούντγιονσεν έχουν τελειώσει: «Για 10 χρόνια οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας δαπανούσαν περισσότερα από τις δυνατότητές τους και νομίζω ότι η μείωση των προϋπολογισμών ως μια αρχή είναι υποχρεωτική και σωστή απάντηση. Αυτού του είδους οι μεταγραφές ανήκουν στο παρελθόν και είναι καιρός οι σύλλογοι να λειτουργούν με έναν προϋπολογισμό ανάλογο με τα έσοδά τους. Στο παρελθόν είδαμε συλλόγους να ξοδεύουν υπερβολικά πολλά χρήματα σε μεγάλα ονόματα, απλά για να χαροποιήσουν τους φιλάθλους τους. Αυτόν τον καιρό πρέπει να λειτουργούμε με μια εντελώς διαφορετική λογική και οι οπαδοί πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι, ούτε τώρα, και ίσως ούτε για άλλα 5-8 χρόνια, θα πλησιάσουμε στο επίπεδο των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Η χώρα περνάει μια τόσο σοβαρή κρίση, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αλλά σε κάθε άποψη της καθημερινής ζωής. Οι φίλαθλοι δεν μπορούν να περιμένουν να δουν αυτού του είδους τους παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα και για μένα θα ήταν επίσης ένα μεγάλο λάθος για τους ιδιοκτήτες να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να δούμε τους νέους Έλληνες παίκτες που έρχονται, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα θετικό μέλλον για το παιχνίδι».

Καταλήγοντας, δήλωσε: «Από εδώ και στο εξής, η μοίρα του κάθε συλλόγου είναι στα χέρια του. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιες ομάδες… και μας ανησυχεί, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι, από τη στιγμή που αρχίσαμε με 16 ομάδες, θα τελειώσουμε με 16 ομάδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης