Οριστική ρήξη στις σχέσεις του Ολυμπιακού με την Σούπερ Λίγκα έφερε η απόφαση της «ερυθρόλευκης» ομάδας να διαχειριστεί μόνη της τα τηλεοπτικά της δικαιώματα. Το σχέδιο της διοργανώτριας αρχής για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, αφού πλέον είναι δύο οι ομάδες, Ολυμπιακός και Ξάνθη, που διαχειρίζονται μόνες τους τα τηλεοπτικά δικαιώματα   και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες.

Η απόφαση αυτή του Ολυμπιακού εκνεύρισε τους ανθρώπους της Σούπερ Λίγκα, οι οποίοι χθες διέρρεαν ότι: «θα τον βάλλουμε να παίζει στις 3 το μεσημέρι και να δούμε τότε ποιος θα πηγαίνει στο γήπεδο και ποιος θα τον βλέπει στην τηλεόραση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «ερυθρόλευκη» ομάδα προχώρησε σ’ αυτή την απόφαση γιατί είδε τα συμφέροντά της να θίγονται, καθώς στο σχέδιο της Σούπερ Λίγκα ήταν η μοναδική ομάδα, η οποία θεωρείται μεγάλη και όχι μόνο δεν θα έπαιρνε περισσότερα χρήματα, παρά την αύξηση των εσόδων της διοργανώτριας αρχής, αλλά θα της γινόταν και μείωση!

Στόχος της Σούπερ Λίγκα ήταν η ενίσχυση των μικρότερων ομάδων, όμως αναμφίβολα η μοιρασιά δεν ήταν δίκαιη, αφού μόνο ο Ολυμπιακός θα είχε μείωση, ο Παναθηναϊκός θα είχε σταθερά έσοδα, ενώ τόσο ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης θα είχαν αύξηση.

Ο Ολυμπιακός τώρα αναμένεται να διαπραγματευτεί τόσο με την ΕΡΤ, όσο και με τον ΑΝΤ1, οι οποίοι είχαν αποσυρθεί από την διεκδίκηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα τα δύο αυτά κανάλια αναμένεται να προσεγγίσουν κι άλλες μικρότερες ομάδες για να έχουν τουλάχιστον δύο μεταδόσεις κάθε σαββατοκύριακο, προσφέροντάς τους μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με αυτά της διοργανώτριας αρχής.

Διαβάστε επίσης:

Αποφασίζει μόνος του ο Ολυμπιακός για τα τηλεοπτικά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης