Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα της πατρίδας του «Ο’ Jogo» και επεσήμανε ότι ο Ολυμπιακός θέλει χρόνο για να χτιστεί, καθώς το καλοκαίρι έχασε πολλούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν τον κορμό της ομάδας την περσινή σεζόν.

Η συνέντευξη του Πορτογάλου τεχνικού:

– Μόνο νίκες στο πρωτάθλημα, μόνο ήττες στο Champions League. Μήπως η παραχώρηση των πιο πολύτιμων παικτών αναγκάζει τον Ολυμπιακό ν’ ασχοληθεί μόνο με τους στόχους στην Ελλάδα;
«Είναι αλήθεια ότι χάσαμε τους πιο ποιοτικούς μας παίκτες. Όπως και στην Μπράγκα πέρυσι. Ξεκινήσαμε τη σεζόν χωρίς τους Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Μιραλάς και τον Αβραάμ, ο οποίος τραυματίστηκε. Ήταν οι παίκτες που ο προηγούμενος προπονητής χρησιμοποιούσε πιο συχνά. Κάνω την ανοικοδόμηση. Αλλά νομίζω το έχει η μοίρα μου. Στην Μπράγκα έφυγαν επτά παίκτες. Όλη η αμυντική γραμμή, ο τερματοφύλακας και αρχηγός μας… Τώρα πρέπει να ξαναφτιάξω την ομάδα. Είναι μια δουλειά που χρειάζεται χρόνο. Είναι δύσκολη η ανοικοδόμηση. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος και πιο δυνατός».

– Σε λίγο θα είσαι σε θέση να μιλάς Ελληνικά. Τι θα εξηγούσες στους φιλάθλους που αποδοκιμάζουν;

«Τους φιλάθλους δεν τους νοιάζει εάν η ομάδα φτιάχνεται από την αρχή. Αλλά έτσι είναι στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία. Παντού… Θυμάμαι πως και στην Μπράγκα είχα δύσκολη αρχή όταν έπρεπε να ξαναφτιάξω την ομάδα. Το σημαντικό είναι το σύνολο να καταλαβαίνει τι συμβαίνει και ποιος είναι ο ρόλος του προπονητή. Αυτό είναι σημαντικό για μένα. Φυσικά, οι φίλαθλοι θέλουν να νικούν και η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέλλον μου κρίνεται από τα αποτελέσματα. Ευτυχώς, είμαι στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Είμαι εκεί χάρη σε αυτούς που δούλεψαν μαζί μου τα πρόσφατα χρόνια σε διάφορους τομείς, αλλά και στους παίκτες που είχα. Αλλά κυρίως ανεβαίνω χάρη στη δουλειά μου και το τεχνικό τιμ. Σκαρφαλώνω βήμα-βήμα. Θέλω το μέλλον μου να είναι το ίδιο. Πολλοί με έχουν βοηθήσει στο ποδόσφαιρο, αλλά είμαι σε αυτήν τη θέση χάρη στη δουλειά που έχω κάνει εγώ σε αυτά τα 10 χρόνια».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης