Σαν… σίφουνας πέρασε o Ολυμπιακός την Παρασκευή από το Κάουνας της Λιθουανίας, παρασύροντας στο πέρασμά του την Ζαλγκίρις, στον μεταξύ τους αγώνα για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, επιβλήθηκε με 77-63 του συγκροτήματος του Πλάθα και έβαλε «πλώρη» για την πρώτη θέση του ομίλου, παίρνοντας παράλληλα «εκδίκηση» για το «κάζο» του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη -και έκτη στο σύνολο- στη διοργάνωση για τους «ερυθρόλευκους», που μάλιστα λίγο έλειψε να καλύψουν και το -18 με το οποίο είχαν ηττηθεί (61-79) στην έδρα τους.

Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ήταν ο μεγάλος αρχηγός τους, Βασίλης Σπανούλης με 16 πόντους, ενώ πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα έδωσε ο Κώστας Παπανικολάου που είχε 13.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα στο σημερινό παιχνίδι έπαιξαν υποδειγματική άμυνα. Άλλωστε το γεγονός ότι κράτησαν στους 63 πόντους τη Ζαλγκίρις, που έχει την καλύτερη επίθεση στη Euroleague, αποδεικνύει του λογού το αληθές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα οι πρωταθλητές Ελλάδας με ένα γρήγορο 13-4 έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους με το… καλημέρα στην κατάμεστη «Ζαλγκίρις Αρένα», εντούτοις οι γηπεδούχοι με προσωπικούς πόντους του Καουκένας μείωσαν στους τρεις πόντους (18-21), στη λήξη του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Λο δεν άφησε σε «χλωρό κλαρί» τον Πόποβιτς, «εξαφανίζοντάς» τον από το παιχνίδι και με τον νεοεισελθόντα, Γκετσεβίτσιους, να δίνει λύσεις από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός πήρε «αέρα» 11 πόντων (31-20) έχοντας δεχτεί μόλις δύο πόντους σε οκτώ ολόκληρα λεπτά.

Πάντως στη συνέχεια, ο Καουκένας «ξελάσπωσε» το συγκρότημα του Πλάθα και σε συνδυασμό με το «μπλακ- άουτ» των Πειραιωτών στην επίθεση, έτρεξε ένα σερί 7-0 και «ψαλίδισε» τη διαφορά (27-31 στο 20′).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με σερί 5-0, ωστόσο οι παίκτες της Ζαλγκίρις ανέβασαν… στροφές και έμεναν κοντά στο σκορ, καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθούν με 50-48 στο 30′. Στην τελευταία περίοδο πάντως, οι παίκτες του Μπαρτζώκα φρόντισαν να κόψουν τον… αέρα των γηπεδούχων, γκρεμίζοντάς τα όνειρα που έκαναν για τη νίκη.

Με τον Έισι Λο να είναι… on fire, πετυχαίνοντας δύο κρίσιμα τρίποντα, ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου τα ηνία στο σκορ και με τον Παπανικολάου να ευστοχεί κι αυτός έξω από τη γραμμή των 6.75μ. πήρε «αέρα» επτά πόντων (63-56).

Ο διεθνής φόργουορντ μάλιστα παρά την πίεση των φιλάθλων της Ζαλγκίρις ανέβασε την διαφορά στους 10 πόντους (56-66) στο 37′, δείχνοντας ότι διαθέτει «κρύο αίμα».

Η Ζαλγκίρις έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για να επιστρέψει στο ματς, μειώνοντας σε 59-66, ωστόσο σε εκείνο το διάστημα πήρε το… όπλο του ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών με εύστοχο τρίποντο έφτασε τη διαφορά και πάλι στο +10 (59-69), 1:50” πριν το τέλος του αγώνα, αναγκάζοντας τον Χοάν Πλάθα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Στο υπόλοιπο διάστημα ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν κινδύνεψε, αλλά «άγγιξε» και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (61-79), χωρίς ωστόσο να μπορέσει να την υπερκεράσει.

Πάντως σημασία έχει ότι οι Πειραιώτες πέτυχαν ένα σπουδαίο «διπλό» που σημειωτέον τους εδραίωσε στην δεύτερη θέση του ομίλου.

Μάλιστα η ομάδα του Μπαρτζώκα έχει την ευκαιρία να καταλάβει ακόμη και την πρώτη θέση, αρκεί η Ζαλγκίρις να χάσει ένα από τα προσεχή ματς της με την Αρμάνι στο Μιλάνο και με την Εφές στη Λιθουανία.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-31, 50-48, 63-77.

Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα):
Ντάρντεν 7(1), Τζάαμπερ 6(2), Πόποβιτς 7(1), Ν. Λαβρίνοβιτς 4, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 11, Ντέλας, Κουζμίνσκας, Λαφαγιέτ 2, Καουκένας 17(1), Φουτ 4, Κ. Λαβρίνοβιτς 5(1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):
Χάινς 3, Λο 7(2), Άντιτς 5(1), Σπανούλης 16(3), Περπέρογλου 6, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους 6(2), Πρίντεζης 5(1), Παπανικολάου 13(3), Μάντζαρης 6(2).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης