Στο πένθος βυθίστηκε την Παρασκευή το ελληνικό βόλεϊ, καθώς θρηνεί τον αναπάντεχο και πρόωρο χαμό του Νίκου Σαμαρά.

Ο παλαίμαχος διεθνής πετοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή σήμερα το απόγευμα, σε ηλικία μόλις 42 ετών από ανεύρυσμα, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σαμαράς έτρωγε με φίλους του, όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο άσος με το εκπληκτικό επιθετικό σερβίς έκανε σπουδαία καριέρα με την Ορεστιάδα, ενώ με την Εθνική ομάδα είχε 263 συμμετοχές.

Γεννημένος το 1970 στη Στουτγκάρδη, ο Νίκος Σαμαράς οδήγησε την εθνική ανδρών στη μεγαλύτερη επιτυχία της σε παγκόσμιο επίπεδο, την 6η θέση στο Κοσμοβόλεϊ του 1994.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την Ορεστιάδα έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας το 1994, ενώ κατέκτησε ένα κύπελλο Ελλάδας με τον Ηρακλή το 2000.

Αγωνίστηκε επίσης στον Παναθηναϊκό, στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στην Ιταλία (Φαλκονάρα), στην Ισπανία (Σεβίλλη), στην Τουρκία (Φενέρμπαχτσε) και την Ελβετία (Σενουά).

Πέρυσι, στα 42 του, παρέμενε σε ανταγωνιστικό επίπεδο αγωνιζόμενος στην Α2 με τον Μίλωνα, παρέα με άλλους δύο σπουδαίους βετεράνους, τον Μάριο Γκιούρδα και τον Θανάση Πανούσο.

Oι διακρίσεις του:

– Μέλος Ενικής ομάδας Πετοσφαίρισης Εφήβων – 160 συμμετοχές

– Μέλος Εθνικής ομάδας Πετοσφαίρισης Ανδρών – 300 συμμετοχές

– 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων Αθήνα 1989

– 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών Αθήνα 1994

– 2η θέση στο κύπελλο συνομοσπονδίας (SEV) Ευρώπης με το σύλλογο πετοσφαίρισης Ορεστιάδα

– Κυπελλούχος Ελλάδος με τον σύλλογο Ηρακλή Θεσσαλονίκης 2000

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης