Ανεβάζοντας… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ξεπέρασε επιτυχώς τον «σκόπελο» της Λιθουανίας.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος χάρη σε τέρματα των Νίνη (55’) και Μήτρογλου (72’) επιβλήθηκε με 2-0 της αντιπάλου της την Τρίτη στο «Καραϊσκάκη» κάνοντας έτσι το «2 στα 2» στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O αγώνας

Με μία αλλαγή στην ενδεκάδα του σε σχέση με την αναμέτρηση της πρεμιέρας κόντρα στην Λετονία, παρέταξε ο Φερνάντο Σάντος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέναντι στη Λιθουανία.

Πιο συγκεκριμένα ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, αντί του Κώστα Μήτρογλου ξεκίνησε βασικό τον Σωτήρη Νίνη, που πήρε θέση στην δεξιά πλευρά της επίθεσης.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Τοροσίδης (δεξι μπακ), Σπυρόπουλος (αριστερό μπακ) και οι Κυριάκος Παπαδόπουλος -Παπασταθόπουλος (κεντρικό δίδυμο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Τζιόλης, Μανιάτης, Κατσουράνης και στην επίθεση ο Φορτούνης ήταν στην αριστερή πλευρά, ο Νίνης στη δεξιά με τον Γκέκα να είναι μοναδικός προωθημένος.

Όπως και στον αγώνα με τη Λετονία, το ξεκίνημα της «γαλανόλευκης» στο παιχνίδι ήταν νωθρό, με τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος να παρουσιάζουν σημάδια νευρικότητας και άγχους, κάτι που φαινόταν άλλωστε από τις μεταβιβάσεις τους.

Η ομάδα μας είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά μέχρις εκεί, καθώς από τη μέση και μπροστά ήταν ακίνδυνη.

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας δεν πατούσαν συχνά στην περιοχή των φιλοξενούμενων, που απειλήθηκαν μονάχα από την κεφαλιά του Γκέκα στο 4’ (πέρασε λίγο άουτ) και το σουτ του Σπυρόπουλου στο 24’, που είχε την ίδια κατάληξη.

Μετά το 25΄ η ομάδα μας βελτιώθηκε και στο 27΄ο Νίνης εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα όμως να αποκρούεται από τον Λιθουανό γκολκίπερ.

Στο 41΄ ο Φορτούνης σούταρε έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Καρτσεμάρσκας σε νέα επέμβαση, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης προσπάθησε να σκοράρει με ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής, αλλά αστόχησε κι έτσι το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η είσοδος του Κώστα Μήτρογλου στο παιχνίδι άλλαξε άρδην το αγωνιστικό πρόσωπο της Εθνικής μας, καθώς ήταν κινητικότατος, κάνοντας… άνω-κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Μάλιστα ο στράικερ του Ολυμπιακού στο 48΄, μετά από σέντρα του Τοροσίδη έπιασε δυνατή καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Καρτσεμάρσκας δεν είχε πρόβλημα να αποκρούσει την μπάλα.

Επτά λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου «φλέρταρε» και πάλι με το γκολ, ωστόσο στάθηκε άτυχος, αφού είδε την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι της εστίας των Λιθουανών.

Εντούτοις στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το πολυπόθητο γκολ της «γαλανόλευκης» με τον Νίνη να χρίζεται σκόρερ, χάρη σε μία ωραία ατομική προσπάθεια (1-0).

Στο 61΄ ο Μήτρογλου… σέρβιρε μια εξαιρετική ασίστ στον Γκέκα, ο οποίος ωστόσο σπατάλησε την ευκαιρία, αφού δεν βρήκε την μπάλα «γεμάτα».

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο επιθετικός της Λεβάντε πάντως το πέτυχε ο Μήτρογλου στο 72’΄. Έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Νίνη, ο φορ του Ολυμπιακού με πλασέ έκανε το 2-0, συνδυάζοντας έτσι την πολύ καλή απόδοσή του με ένα γκολ.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Εθνική μας «έψαξε» κι ένα τρίτο τέρμα, που λίγο έλειψε να το σημειώσει στο 77ο λεπτό ο Νίνης, εντούτοις το σουτ του από τα πλάγια απέκρουσε ο Καρτσεμάρσκας.

Κίτρινες: Κ. Παπαδόπουλος -Τσεσνάουσκις, Σέρνας, Ριμκεβίτσιους, Μικολιούνας

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης (46′ Μήτρογλου), Νίνης, Φορτούνης (68′ λ.τρ. Χολέμπας), Γκέκας (80′ Μαυρίας).

Λιθουανία (Σάμπα Λάζλο): Καρτσεμάρσκας, Μποτόφσκι (46′ Ντ. Τσεσνάουσκις), Ζαλιούκας, Κλιμαβίτσιους, Αντριουσκεβίτσιους, Σεμπέρας, Βίτσιους, Μικολιούνας, Βελίτσκα (76′ Νονικόβας), Ε. Τσεσνάουσκις, Σέρνας (56′ Ριμκεβίτσιους).

Το γκολ του Νίνη:

To γκολ του Μήτρογλου:

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου (2 αγώνες):

Βοσνία 6 (12-2)
Ελλάδα 6 (4-1)
Σλοβακία 4 (3-1)
Λιθουανία 1 (1-3)
Λετονία 0 (2-6)
Λίχτενστάιν 0 (1-10)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης