Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε ο αγώνας ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Ξάνθη, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Νέα Σμύρνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βαθμός που απέσπασαν άφησε ευχαριστημένους τόσο τους «κυανέρυθρους» όσο και τους Ακρίτες, καθώς αμφότεροι εξασφάλισαν την παραμονή τους στη Super League και τη νέα σεζόν.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 25′ με τον Βασιλακάκη, ενώ για τον «ιστορικό» ισοφάρισε ο Όμο στο 72′.

O αγώνας

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν δύο φορές στο γκολ με τον Αντούνες, όμως ο Πορτογάλος στάθηκε άτυχος στο 18΄, όταν το αριστοτεχνικό φάουλ που εκτέλεσε σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα είδε το πλασέ του από καλή θέση να αποκρούεται από τον Λυμπερόπουλο.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Πανιώνιος όμως το πέτυχε η Ξάνθη, η οπία άνοιξε το σκορ στο 25΄, με κοντινή κεφαλιά του Βασιλακάκη μετά από σέντρα του Βλαχοδήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιστορικός προσπάθησε να απαντήσει και είχε ακόμη μία καλή στιγμή στο 29΄, με την κεφαλιά του Πιέρ από κοντά να φεύγει άουτ, ενώ στο 36΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 36΄, όμως ο Σιδεράκης απέκρουσε με τα πόδια σουτ του Μαρκόβσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη οπισθοχώρησε και κατάφερε να κρατήσει κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία του Λυμπερόπουλου, όμως οι «κυανέρυθροι» βρήκαν τη λύση από «στημένη» φάση.

Ο Λυμπερόπουλος απέκρουσε στο 72΄ την εκτέλεση φάουλ του Αντούνες, αλλά στην εξέλιξη της φάσης και μετά το κόρνερ του Πορτογάλου ο Όμο αφύλακτος από τη μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε.

Από κει και πέρα οι δύο ομάδες φάνηκαν να αρκούνται στο «Χ», με το οποίο διασφάλιζαν την
παραμονή τους στην κατηγορία, κι έτσι το 1-1 δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.


Κίτρινες: Ντιμπαλά (64′, Πανιώνιος), Μενδρινός (83′, Πανιώνιος)-Πλατέλλας (27′, Skoda Ξάνθη), Μπαξεβανίδης (30′, Skoda Ξάνθη), Κομεσίδης (70′, Skoda Ξάνθη),

Πανιώνιος (Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρντι, Πιέρ, Σιόβας, Ρόκας (55′ Σκέμπρι), Μενδρινός, Όμο, Αντούνιες, Σάμαρης, Ντιμπαλά (67′ Αμπντουλάγιεβ), Κούτσι.

Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Στάζιακ, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Πλατέλλας (57′ Πόι), Μαρσελίνιο (57′ Μαρσελίνιο), Βλαχοδήμος (80′ Σταθάκης), Μαρκόφσκι.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης