Γερά στο κόλπο της πρώτης θέσης των πλέι οφ, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μπήκε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα, για την πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, και σε συνδυασμό με την ισοπαλία (1-1) του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, πλησίασε τους «πράσινους» στους δύο βαθμούς (5 έναντι 3).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το ντέρμπι των «δικέφαλων» και χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στους Θεσσαλονικείς σημείωσε ο Γιώργος Γεωργιάδη στο 87΄.

Ο αγώνας

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά καλός στο ξεκίνημα καθώς οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετικούς προσανατολισμούς, παίζοντας ανοιχτά από την αρχή.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, χωρίς, ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία, ενώ στον αντίποδα η «Ένωση» ήταν αυτή που έφτασε πρώτη πολύ κοντά στο γκολ στο 30ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από κεφαλιά πάσα του Καφέ, ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Χαλκιά, αλλά ο γκολκίπερ του «δικεφάλου» του Βορρά ήταν ο νικητής στο μεταξύ τους τετ-α-τετ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον Αθανασιάδη, ο οποίος κατάφερε να χάσει ένα θεωρητικά εύκολο γκολ.

Μετά από ασίστ του Σαλπιγγίδη ο διεθνής επιθετικός έκανε το πλασέ σε κενή εστία, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου στην αμέσως επόμενη φάση, όταν από φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία ο Φωτάκης βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι κι αστόχησε στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να χάνει κλασική ευκαιρία με τον Παντελή Καφέ (50΄), που απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα εντελώς αμαρκάριστος.

Η «Ένωση» στη συνέχεια κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο ΠΑΟΚ κόντρα στη ροή του ματς πέτυχε το πολυπόθητο γκολ.

Σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 74ο λεπτό, στο 87΄ με προβολή μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου, γράφοντας το τελικό 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Κίτρινες: Νιμανί, Γεωργιάδης, Ιβιτς – Λυμπερόπουλος, Καφές, Μάκος

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι):
Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Λάζαρ (67΄ Ιβιτς), Λίνο (74΄ Γεωργιάδης), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (79΄ Νιμανί), Αθανασιάδης

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Κοντοές, Γεωργέας, Φούντας, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο, Σιαλμάς (82΄ Λαγός), Λυμπερόπουλος (86΄ Μπέλεκ)

Το γκολ του ΠΑΟΚ


Η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Αθανασιάδη:

H βαθμολογία των πλέι οφ

Παναθηναϊκός 5

ΠΑΟΚ 3

Ατρόμητος 1

ΑΕΚ 0

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης