Με τον Μέσι να ευστοχεί δύο φορές από την «άσπρη βούλα» και τον Ινιέστα να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-1 της Μίλαν στο «Καμπ Νου» και προκρίθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «μπλαουγκράνα», οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Τσέλσι- Μπενφίκα, προηγήθηκαν δύο φορές με ισάριθμα εύστοχα πέναλτι του Αργεντινού αστέρα τους (11′, 41′), ωστόσο το δεύτερο, για κράτημα του Νέστα στον Μπουσκέτς στο 40′, είναι από αυτά που δεν δίνονται.

Ενδιάμεσα οι «ροσονέρι», που μέχρι τότε δεν είχαν απειλήσει τους γηπεδούχους, ισοφάρισαν με τον Αντόνιο Νοτσερίνο στο 33′.

Εντούτοις, μετά το δεύτερο πέναλτι-εφεύρεση του Μπιόρν Κάιπερς και το γκολ του Ινιέστα στο 53′, οι Ιταλοί είδαν τις ελπίδες τους για την πρόκριση να εξανεμίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μέσι με αυτά τα δύο τέρματα έφτασε τα 14 στο Τσάμπιονς Λιγκ και ισοφάρισε τον Αλταφίνι που είχε πετύχει με τη φανέλα της Μίλαν τα ίδια γκολ τη σεζόν 1962-63 και τον Φαν Νίστελροϊ που το 2002-03 με τη Γιουνάιτεντ είχε επίσης σημειώσει 14 τέρματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες: Μασεράνο, Κουένκα – Νέστα, Ζέεντορφ, Αντονίνι, Ρομπίνιο, Μεξές, Νοτσερίνο

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ (74΄ Αντριάνο), Μασεράνο, Πουγιόλ, Τσάβι (63΄ Τιάγκο), Μπούσκετς, Φάμπρεγας (78΄ Κεϊτά), Ινιέστα, Μέσι, Κουένκα.

Μιλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Μεξές, Νέστα, Αντονίνι, Νοτσερίνο, Αμπροζίνι, Ζέεντορφ (61΄ Ακουϊλάνι), Μπόατενγκ (69΄ Πάτο, 84΄λ. τρ. Μάξι Λόπες), Ρομπίνιο, Ιμπραϊμοβιτς.

To πρώτο γκολ της Μπαρτσελόνα:

Το δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα

To τρίτο γκολ της Μπαρτσελόνα:

Το γκολ της Μίλαν

Η χαμένη ευκαιρία του Μέσι


Η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης