Με σκόρερ τον Ράφικ Τζεμπούρ και μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι τον Ρόι Κάρολ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Ρούμπιν Καζάν και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Ο Αλγερινός επιθετικός έβαλε μπροστά στο σκορ τους «ερυθρόλευκους» στο 13ο λεπτό και εν συνεχεία έπιασε… δουλειά ο Βορειοιρλανδός τερματοφύλακας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ήρωας των Πειραιωτών στη Μόσχα, όπου είχε αποκρούσει πέναλτι, κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του, έκανε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.  Άξιο αναφοράς μάλιστα, είναι το γεγονός ότι στο τελευταίο 20λεπτό αγωνιζόταν, όντας τραυματίας.

Στους «16» του Europa League η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα αντιμετωπίσει την Μέταλιστ, η οποία μετά το επιβλητικό 4-0 στην Αυστρία, φιλοδώρησε με νέα… τεσσάρα (4-1) την Σάλτσμπουργκ, αυτή τη φορά στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-0 στην Τούμπα από την Ουντινέζε, γνωρίζοντας έτσι τον αποκλεισμό από τη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη του αγώνα

Παιχνίδι κατοχής…

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» την πρόκριση και να μη δώσουν δικαιώματα στη ρωσική ομάδα να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Το γκολ του Τζιμπούρ στο 13’ διευκόλυνε το έργο των Πειραιωτών, ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν πως δεν υπήρξε εφησυχασμός, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να ψάχνει το δεύτερο γκολ.

Το τετ α τετ του Τζιμπούρ στο 20′ δε βρήκε στόχο, με τον Φουστέρ να τον μιμείται και να μην αξιοποιεί την ωραία πάσα του Ιμπαγάσα στο 23’.

Το α’ ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς πολλά προβλήματα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Είχε… Κάρολ

Στην επανάληψη, η Ρούμπιν Καζάν μπήκε πολύ πιο δυνατά και αύξησε την πίεση στους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Μπερντίεβ δεν είχε άλλη λύση από το να παίξει το τελευταίο του χαρτί και να δώσει εντολή στους παίκτες του να αυξήσουν την παρουσία τους στη μεγάλη περιοχή των ερυθρολεύκων. Η μάχη της μεσαίας γραμμής χάθηκε για τον Ολυμπιακό, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μην μπορεί να βρει λύσεις στην πίεση των Ρώσων. Ευτυχώς όμως για εκείνον η ομάδα του είχε… Άγιο.

Στο 46′ ο Ντιαντιούν ήταν άστοχος, ενώ στο 52′, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού νίκησε στο τετ α τετ τον Μάρτινς και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Με έντονες τις μνήμες από την απόκρουση του πέναλτι στη Ρωσία, το γήπεδο άρχισε σταδιακά να φωνάζει το όνομα του. Οι φωνές μετατράπηκαν σε κύματα ενθουσιασμού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όταν στο 65’ (σουτ του Νάτχο) και στο 70’ (προβολή του Θέσαρ Νάβας) όρθωσε ανάστημα και με εκπληκτικές επεμβάσεις κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Ο Ρόι Κάρολ «τρέλανε» τους οπαδούς και τους συμπαίκτες του με την αυτοθυσία και τον επαγγελματισμό του καθώς αν και τραυματίστηκε στη φάση του 70’, συνέχισε το παιχνίδι καθώς στον πάγκο του Ολυμπιακού υπήρχε μόνο ο νεαρός Μπάμποβιτς. Το γήπεδο συνέχισε να δονείται από το σύνθημα «Ρόι Κάρολ» την ίδια στιγμή που οι Ρώσοι αύξαναν την πίεση και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβλεπε τους παίκτες του να οπισθοχωρούν.

Το έπος του ΒορειοΙρλανδού τερματοφύλακα ολοκληρώθηκε στο 92’ όταν πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία απόκρουση. Με ένα πόδι απέκρουσε κεφαλιά του Βαλντές και στη συνέχεια μπλόκαρε σταθερά την μπάλα, διώχνοντας μια για πάντα το «φάντασμα» του Κοστάντσο.

Δείτε το video με την απόκρουση στο 92

Γκολ: 13′ Τζεμπούρ

Κίτρινες: Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ, Φουστέρ – Βαλντέζ, Μποκέτι, Μάρτινς

To εντυπωσιακό κορεό των φίλων του ΟλυμπιακούΟλυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (73′ Μακούν), Φουστέρ (81′ Μοντέστο), Μιραλάς, Τζεμπούρ.
 
Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μερντίεφ): Ριζικόβ, Κουζμίν, Σαρονόβ (68′ Νέμοβ), Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Νάτχο, Κίσλιακ (46′ Ντιαντιούν), Ριαζάντσεβ, Καραντενίζ, Νέλσον Βαλντές, Μάρτινς (64′ Κασάεβ).

To γκολ του Τζεμπούρ


Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης