Στην… ιστορία θα μείνει ο αγώνας ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον ΟΦΗ, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

Στην εν λόγω αναμέτρηση, το τέλος της οποίας βρήκε τους «κυανέρυθρους» να πανηγυρίζουν τη νίκη με 2-1 σκορ, και τα τρία τέρματά της σημειώθηκαν με αυτογκόλ (!), γεγονός που αναμφίβολα συναντάς σπάνια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Σίσιτς και Βάντο, στο 30’ και στο 54’ αντίστοιχα, έστειλαν άθελά τους την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους, δίνοντας έτσι προβάδισμα δύο γκολ στους γηπεδούχους, ενώ οι Κρητικοί μείωσαν με αυτογκόλ του Κουλουχέρη στο 85’.

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου με αυτή τη νίκη, έκανε το «3 στα 3» στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό, έχοντας αμφότεροι εννέα βαθμούς.

Στον αντίποδα το συγκρότημα του Ηρακλείου, μετά τη σημερινή ήττα του παρέμεινε στους δύο βαθμούς.

O αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας ανοιχτό ποδόσφαιρο, με τον Πανιώνιο να έχει πάντως την πρωτοβουλία των κινήσεων και παράλληλα τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

 

Eντούτοις στο σημερινό ματς, όπως προαναφέραμε, οι παίκτες των δύο ομάδων… σημάδευαν σε λάθος εστίες, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει τρία αυτογκολ, όσα δηλαδή και τα τέρματα, που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

 

Τον… χορό των αυτογκόλ άνοιξε ο Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος στο 30ο λεπτό, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μενδρινός, παρενέβη στο πρώτο δοκάρι κι απομάκρυνε τη μπάλα.

 

Αυτή ωστόσο πήρε ύψος και στο κατέβασμά της αιφνιδίασε τον Γουναρίδη, που την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

 

Μετά από το 1-0 οι γηπεδούχοι απέκτησαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ενέτειναν την πίεσή τους προς τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα να… υποχρεώσουν σε ακόμη ένα αυτογκόλ παίκτη των Κρητικών.

 

Πιο συγκεκριμένα στο 54΄ο γκολκίπερ του ΟΦΗ είδε την εστία του να παραβιάζεται και πάλι αυτή τη φορά από τον Βάντο, που με πλασέ την έστειλε άθελά του στο βάθος της εστίας του, μετά από σέντρα του Κούρου.

 

Στο 56΄ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Σίσιτς από μαρκάρισμα του Λαμπρόπουλου, που μάλιστα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 65΄ να «σφραγίσει» τη νίκη του Πανιωνίου (άστοχη κεφαλιά μπροστά στην εστία του Γουναρίδη).

 

Για να φτάσουμε στο 84΄, όταν και οι γηπεδούχοι σημείωσαν κι αυτοί αυτογκόλ με… θύτη τον Κουλουχέρη, που διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Κίτρινες: Ντούνης, Σπυρόπουλος, Μενδρινός – Σίσιτς, Παπάζογλου

Πανιώνιος (Δ. Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας (+90΄ Αυλωνίτης), Γουνδουλάκης, Μενδρινός (83΄ Ανδράλας), Ντούνης, Κολοβός (75΄ Οκόγιε), Διαμαντάκος

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Χαριτωνίδης, Μονιάκης, Ζορμπάς (59΄ Μπανούσης), Κουτσιανικούλης (75΄ Βιτώρος), Παπάζογλου, Ντος Σάντος, Ιωαννίδης, Βάντο, Σίσιτς

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης