Πρώτος σκόρερ στην κανονική περίοδο της Α1 μπάσκετ των ανδρών αναδείχθηκε ο Τζος Τσίλντρες με 391 πόντους σε 24 αγώνες.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού έγινε παράλληλα ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά, μετά τον Ζάρκο Πάσπαλιε (όπου τη σεζόν 1991-92, είχε σημειώσει 741 πόντους), που βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω από τον 27χρονο με 372 πόντους σε 26 αγώνες βρέθηκε o Λανς Χάρις του Κολοσσού Ρόδου, ενώ τρίτος ήταν ο Τορίν Γκριν της ΑΕΚ με 366 σε 24 αγώνες.

Στην τέταρτη θέση ισοβάθμησαν δύο συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ, οι Κρις Μονρό και Κένι Γκρέγκορι με 363, αμφότεροι σε 25 αγώνες.

Ακολουθούν στην πρώτη δεκάδα οι: Ίαν Βουγιούκας (Πανελλήνιος) 337 πόντοι, Τζέιμι Άρνολντ (Περιστέρι) 336 πόντοι, Κλίφορντ Χάμοντς (Περιστέρι) 336 πόντοι, Νίκολα Πέκοβιτς (Παναθηναϊκός) 336 πόντοι και 10ος ο Μίχα Ζούπαν (Τρίκαλα) με 326 πόντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τσίλντρες: Το βραβείο στους συμπαίκτες μου

Mετά το τέλος του αγώνα με τον Πανελλήνιο ο Τζος Τσίλντρες αφού αναφέρθηκε στα του αγώνα μίλησε και για την επιτυχία του, τονίζοντας: «Είναι πραγματικά τιμή μου που κατάφερα και βγήκα πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, αλλά το βραβείο αυτό, ανήκει στους συμπαίκτες μου που φρόντισαν να είμαι τόσο επιθετικός μέσα στο παιχνίδι της ομάδας μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης