Ανακοίνωση, με την οποία τοποθετήθηκε για τα στοιχεία που έβγαλε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός οικονομικών, κ. Σαχινίδης, σχετικά τα ληξιπρόθεσμα χρεή της προς το Δημόσιο, εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Έλεος πια με τους αυτόκλητους αναλυτές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, οι διοικούντες της οποίας έδειξαν την ενόχλησή τους για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο υφυπουργός οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, έδωσε στην δημοσιότητα λίστα με τα επίσημα στοιχεία των χρεών των Αθλητικών Ανώνυμων Εταιριών (ΠΑΕ και ΚΑΕ).

Αυτά εμφανίζουν την Ένωση να χρωστάει στο Δημόσιο ένα ποσό κοντά στα 70,6 εκατ. ευρώ.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, ο «δικέφαλος» οφείλει ένα ποσό της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί, από τα 70, 6 εκατ. που υπάρχουν στη λίστα του κ. Σαχινίδη, τα περισσότερα έχουν υπαχθεί στο «άρθρο 44» ή είναι αντικείμενο προσφυγών που δεν έχουν τελεσιδικήσει ακόμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Σχετικά με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Σαχινίδης και αφορούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνουμε τα παρακάτω:

Εκ του συνολικού ποσού των 70.669.618,74 ευρώ, τα 22.733.111,38 είναι αντικείμενο προσφυγών που δεν έχουν τελεσιδικήσει ακόμη.

Επειδή οι οφειλές αυτές αναφέρονται στην περίοδο πριν το άρθρο 44, η πιθανή υποχρέωση της ΠΑΕ ανέρχεται σε 1,17 εκ. ευρώ περίπου, πληρωτέα μέχρι το 2014.

Εκ του ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών 47.936.507,36 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος (41.034.746,02 ευρώ) είναι ρυθμισμένο ήδη, στο πλαίσιο του άρθρου 44 και άλλων ρυθμίσεων (Ν.3606/2007) και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εξόφληση του υπολοίπου (6,9 εκ. ευρώ).

Άρα το μέγιστο που πιθανόν θα κληθεί να πληρώσει η ΑΕΚ είναι 8,07 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,9 είναι ρυθμισμένα μέχρι το 2017.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει για πολλοστή φορά ότι πληρώνει κανονικά τους ρυθμισμένους φόρους της.

Υ.Γ. 1: Έλεος πια με τους αυτόκλητους αναλυτές των οικονομικών της.
Υ.Γ. 2: Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος περί συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου βρίσκεται πάντα σε ισχύ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης