Το τέλος του Σεπτέμβρη πλησιάζει και μαζί του μάλλον η κατάληξη στο σίριαλ με τους υποψήφιους επενδυτές της ΑΕΚ. Τα «σημάδια» δείχνουν πως αυτό θα έχει happy end, αλλά μένει να επικυρωθούν τα ευχάριστα και από το Λονδίνο.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ περιμένουν εναγωνίως, προσδοκώντας πως ο Κιθ Χάρις και ο Δημήτρης Βιντιάδης θα αποφασίσουν να επενδύσουν στην ομάδα. Οι συναντήσεις του τελευταίου αρχικά με τον Νίκο Νοτιά και εν συνεχεία με τους Supporters μόνο ως καλοί οιωνοί μπορούν να εκληφθούν, αφού με τους δύο μεγαλομετόχους της ΠΑΕ συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα συμμετάσχουν στην προσεχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το μνημόνιο που θα υπογράψουν, εφόσον τελικά αποφασίσουν οριστικά να επενδύσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιθανότερο είναι οι δύο ενδιαφερόμενοι να μη βάλουν σε πρώτη φάση και τα 10 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την απόκτηση του 51%, αλλά να βάλουν άμεσα 5 εκατ. ευρώ (δίνοντας ανάσα ρευστότητας στην ΠΑΕ) και να δεσμευτούν με μνημόνιο για άλλα 8 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι. Εκτός κι αν αποφασίσουν να διαθέσουν απευθείας όλο το ποσό οι ίδιοι ή βρουν «συμπαίκτη» που θα ενισχύσει την προσπάθειά τους…

Τις προσεχείς ημέρες, Βιντιάδης και Χάρις θα έχουν τις τελικές τους διαβουλεύσεις, ενώ δεν αποκλείεται παράλληλα να αρχίσει ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να πιστοποιηθούν τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί από την ΠΑΕ. Η διαδικασία αυτή δεν θα είναι χρονοβόρα.

Θα τους μιλήσει ο Μαύρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θωμάς Μαύρος αναμένεται να μεταβεί στα Σπάτα αύριο, για να μιλήσει στους παίκτες της ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θέλει να τονώσει την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και να τους αποφορτίσει, καθώς έχει διακρίνει φόβο και άγχος μετά την απογοητευτική συγκομιδή της ομάδας στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Θωμάς Μαύρος είχε παραθέσει δείπνο στους «κιτρινόμαυρους».

Από προβλήματα άλλο τίποτα…

Η προετοιμασία για τον κρίσιμο αγώνα του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη γίνεται μετ’ εμποδίων. Εκτός πλάνων του Βαγγέλη Βλάχου είναι οι τραυματίες Παναγιώτης Λαγός και Βαλεντίνος Βλάχος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νίκου Κατσικοκέρη, που έχει κάκωση στο μετατάρσιο, και του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο. Πάντως, δεδομένης της καλής παρουσίας των Γιάννη Αραμπατζή και Εμίλιο Φουρτάδο στο τελευταίο ματς στο Ηράκλειο, οι θέσεις του γκολκίπερ και του σέντερ φορ δείχνουν κλεισμένες.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης