Διορία μέχρι τις 10 Αυγούστου έχει η ΠΑΕ ΑΕΚ για να τακτοποιήσει τις οφειλές της προς την εφορία και να λάβει φορολογική ενημερότητα, αλλιώς δεν θα πάρει άδεια συμμετοχής στη Super League από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Για να ξεπεράσει τον κίνδυνο αυτό, η «Ένωση» θα πρέπει να έχει πληρώσει τις χρωστούμενες δόσεις προς το Δημόσιο του άρθρου 44, να έχει ρυθμίσει τις όποιες άλλες υποχρεώσεις έχει προς την εφορία και να μπορέσει να προσκομίσει έγγραφα που θα αποδεικνύει ότι έχει πληρώσει τουλάχιστον έναντι τους ποδοσφαιριστές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν εκκρεμεί έστω κι μία προσφυγή προς παίκτη, τότε δεν θα μπορέσει να πάει φορολογική ενημερότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.
Πόσα χρήματα απαιτούνται για να μπορέσει να γλυτώσει; Είναι τριάμισι εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει στα ταμεία της περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ από τις πωλήσεις των Μάκου, Κλωναρίδη και από δηλώσεις – συμμετοχές στον λογαριασμό σωτηρίας.

Βάσει κανονισμών, η ΕΕΑ πρέπει να έχει εκδώσει τις αποφάσεις της (για όλες τις ΠΑΕ) το αργότερο 15 μέρες πριν από την προκαθορισμένη έναρξη του πρωταθλήματος. Η σέντρα της Σούπερ Λίγκας είναι στις 25 Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει πως η ΑΕΚ μέχρι τις 7-8 Αυγούστου οφείλει να έχει καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά, τα οποία θα της επιτρέψουν να πάρει άδεια.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης