Στις αίθουσες των δικαστηρίων αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός ζητεί από την «Ένωση», εκτός από το να μείνει άμεσα ελεύθερος και 1.420.000 ευρώ, ποσό το οποίος είναι περίπου το διπλάσιο των ετήσιων απολαβών του.

Αυτό το ποσό σύμφωνα με τον παίκτη προκύπτει, αφού στην προσφυγή του κάνει λόγο για τόσο για μείωση προσωπικότητας όσο και για μείωση ποδοσφαιρικής αξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στημένο το επεισόδιο»

Μάλιστα ο νομικός εκπρόσωπος του «τρομοκράτη», Γιώργος Παναγόπουλος με δηλώσεις του χαρακτήρισε «στημένο» από τον Μανόλο Χιμένεθ, υπό τις ευλογίες του Σταύρου Αδαμίδη, το επεισόδιο του πελάτη του με τον Ισπανό τεχνικό.

«Κινούμαστε νομικά κατά της ΑΕΚ και ζητάμε χρήματα και λύση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή. Υπήρξε προσβολή και μείωση της προσωπικότητάς του. Το επεισόδιο για το οποίο γίνεται λόγος ήταν στημένο από τον κ. Χιμένεθ, υπό τις ευλογίες του κ. Αδαμίδη. Κανονικά, σήμερα αυτοί θα έπρεπε να κληθούν σε απολογία. Η ΑΕΚ από εκείνη τη στιγμή και μετά μιλάει και δίνει την εικόνα ότι ο παίκτης είναι τελειωμένος πριν καν απολογηθεί» τόνισε αρχικά ο κ. Παναγόπουλος και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στείλαμε υπόμνημα και αυτά επισημαίνουμε στη διοίκηση. Ο παίκτης όντως είχε έρθει παλιότερα σε προφορική συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά για να γινόταν κάτι τέτοιο και επίσημα θα έπρεπε να ίσχυαν κάποιες προϋποθέσεις. Μιλάμε για τραπεζικής εγγυήσεις και τέτοια πράγματα. Ο Τζεμπούρ είναι απλήρωτος για τα μισά λεφτά που προέβλεπε το συμβόλαιό του. Του οφείλονται κοντά 1 εκατ. ευρώ μαζί με τις μελλοντικές δόσεις. Θα φτάσουμε την υπόθεση στα άκρα. Δεν υποχωρούμε. Αν δεν υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών, είμαστε διατεθειμένοι να προσφύγουμε στα αστικά δικαστήρια και θα καταθέσουμε αγωγή κατά της ΑΕΚ».

Πέρασε στην αντεπίθεση η ΑΕΚ

Πάντως οι διοικούντες την Ένωση λίγη ώρα αργότερα πέρασαν στην αντεπίθεση και κατέστησαν σαφές ότι σκοπεύουν να πάνε την υπόθεση στα δικαστήρια, όσο αφορά στους ισχυρισμούς του Τζιμπούρ για οφειλές 1.420.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος της «Ένωσης», Χάρης Γρηγορίου, μιλώντας στο «Mega», τόνισε πως οι αναφορές στην προσφυγή του ποδοσφαιριστή είναι ανακριβείς και συκοφαντικές.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιφυλάσσεται για τα όσα αναφέρονται στην ανακριβή και συκοφαντική προσφυγή του ποδοσφαιριστή, γιατί γίνεται σκόπιμη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων», τονίζει ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ. Σύμφωνα με την Ενωση, στον παίκτη οφείλεται απλώς μία δόση συμβολαίου που φτάνει τις 118.000 ευρώ.

Όπως τονίζεται από την ΠΑΕ, ο Τζιμπούρ έχει να λαμβάνει στην παρούσα φάση 218.000 ευρώ όμως θα αφαιρεθούν 30.000 ευρώ τα οποία είναι προσωπικά έξοδο του παίκτη που έχουν χρεωθεί στην Ένωση και 70.000 ευρώ που είναι το πρόστιμο για το επεισόδιο με τον Μανόλο Χιμένεθ, το οποίο θα του κοινοποιηθεί μέσα στην ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα καταθέσει άμεσα στον λογαριασμό του Τζιμπούρ 118.000 ευρώ.

Από κει και πέρα θα καταγγείλει το συμβόλαιό του στην αθλητική δικαιοσύνη και θα ζητήσει αποζημίωση, ενώ δεν αποκλείεται να προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια, θεωρώντας συκοφαντικά τα όσα έχει δηλώσει ο παίκτης στον ελληνικό και ξένο Τύπο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης