Ολοένα και περισσότερο σφίγγει μέρα με τη μέρα η οικονομική… θηλιά γύρω από τον λαιμό της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η «Ένωση» βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς ο Ντέμης Νικολαΐδης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, δεν μπορεί να βρει επενδυτές που θα βοηθήσουν την ομάδα να ξεφύγει από το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος του «δικέφαλου», ο οποίος το τελευταίο διάστημα ασχολείται και πάλι με τα κοινά της ομάδας, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά της, είχε προσεγγίσει κάποιους επενδυτές.

Αυτοί αρχικά είχαν εκφράσει αρχικά τη διάθεση να συνεισφέρουν οικονομικά, ωστόσο εν τέλει έκαναν πίσω λόγω των πολλών χρεών της ομάδας.

Παράλληλα, το ρευστό οικονομικό/πολιτικό σκηνικό που φαίνεται πως θα επικρατεί τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές δεν επιτρέπει την αισιοδοξία πως θα αλλάξει κάτι, ούτε υπάρχει ελπίδα να προχωρήσει η ΠΑΕ σε διακανονισμό των χρεών της προς την Εφορία, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση του ποσού που θα καταβάλλεται μηνιαίως από τον σύλλογο.
 
Μέσα σε όλα αυτά, η ΑΕΚ πρέπει να πληρώσει άμεσα το ποσό του 1.25 εκατ. ευρώ για το άρθρο 44, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει με οριστική χρεοκοπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα σημερινά δεδομένα, λοιπόν, ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός για την «Ένωση» είναι προ των πυλών, την ώρα που οι μέτοχοι του συλλόγου συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα, μη δείχνοντας διάθεση να βάλουν χρήματα.

Πλέον όλοι στον «δικέφαλο» ελπίζουν σε ένα θαύμα από τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος καλείται σε αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς να βρει «συμπαίκτες» για να σωθεί η ομάδα.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης