Ζωντανή στη διεκδίκηση της πρωτιάς των πλέι οφ παρέμεινε η ΑΕΚ, καθώς ήταν η μεγάλη νικήτρια του αθηναϊκού ντέρμπι, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου επιβλήθηκε με 2-0 του Παναθηναϊκού, για τη δεύτερη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος και πλησίασε στους δύο βαθμούς τους «πράσινους».

Η «Ένωση» προηγήθηκε στο 29’ με τέρμα του Μάκου, ενώ διπλασίασε τα γκολ της με τον Κλωναρίδη, ο οποίος σκόραρε και πάλι εις βάρος του «τριφυλλιού» στο 80′, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Ο αγώνας

Το σημερινό παιχνίδι είχε χαρακτήρα… τελικού για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ήθελε πάση θυσία το «τρίποντο» για να διατηρήσει την επαφή της με την πρώτη θέση και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, ούσα μπροστά στο σκορ.

Αντίθετα για τον Παναθηναϊκό το ματς «στράβωσε» από την αρχή, καθώς στα πρώτα 24 λεπτά είχε κάνει ήδη δύο αναγκαστικές αλλαγές, μετά τους τραυματισμούς των Σπυρόπουλου και Νίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά με τον Σπυρόπουλο που υπέστη τράβηγμα και στη συνέχεια με τον Νίνη (τραυματίστηκε στη μύτη), τον καλύτερο παίκτη μέχρι το λεπτό που αντικαταστάθηκε για τους φιλοξενούμενους

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ανήκε στην τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ. Ο Λεονάρντο στο 17΄ απέφυγε τον Σιμάο, άφησε στο Λυμπερόπουλο το σουτ που πέρασε όμως πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η απάντηση του τριφυλλιού ήρθε στο 20΄ με το απευθείας φάουλ του Τοτσέ να διώχνει δύσκολα στη γωνία του ο Κωνσταντόπουλος.

Για να φτάσουμε στο 29’ όταν ενα προσωπικό λάθος από τον Σαριέγκι στοίχισε στον Παναθηναϊκό.

Ο Βάσκος έκανε καλή εκτίμηση της μπάλας, παραχώρησε το κόρνερ από το οποίο η μπάλα έφτασε στο Μάκο έξω από την περιοχή και με μονοκόματο σουτ ο διεθνής μέσος «έγραψε» το 1-0.

Με ανεβασμένη τη ψυχολογία, μετά το 1-0 οι «κιτρινόμαυροι» «άγγιξαν» το 2-0 στο 38’, ωστόσο ο Καρνέζης απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα, μετά το απευθείας φάουλ του Λεονάρντο.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, και στο 52΄ απείλησε με τον Χριστοδουλόπουλο, το σουτ του οποίου όμως απέκρουσε με δυσκολία ο Κωνσταντόπουλος.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 67΄ υπήρξε παρόμοια φάση με την προηγούμενη με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Από την άλλη η ΑΕΚ ήταν είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να «καθαρίσει» το ματς με τον Λεονάρντο, ο οποίος με κεφαλιά είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος το πέτυχε έξι λεπτά αργότερα, ο Κλωναρίδης, ο οποίος μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με ένα εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Μάκος (63΄ Ρίκκα), Καφές, Λεονάρντο, Σιαλμάς (46΄ Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος (72΄ Γκούντγιονσεν)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος (13΄ Σεϊταρίδης), Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Βιτόλο, Σιμάο, Κουίνσι, Νίνης (24΄ Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (68΄ Πετρόπουλος).

Το γκολ του Μάκου

Το γκολ του Κλωναρίδη

Η βαθμολογία των πλέι-οφ

Παναθηναϊκός 5 (1-3)
ΠΑΟΚ 4 (2-1)
ΑΕΚ 3 (2-1)
Ατρόμητος 2 (2-2)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

ΑΕΚ-Ατρόμητος
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης