«Γλυκιά» ήττα με 2-1 γνώρισε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας από την Έβερτον στο «Γκούντισον Πάρκ», στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «32» του Europa League.

Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ, έτσι, με «καθαρή» νίκη στον επαναληπτικό του «Ζοζέ Αλβαλάδε», θα πάρει αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «ζαχαρωτά» προηγήθηκαν με 2-0, χάρη σε γκολ των Πιενάαρ στο 35’ και Ντιστέν στο 49’, σκορ που, εάν παρέμενε έως το τέλος, θα τους έδινε σαφή προβάδισμα για την πρόκριση.

Εντούτοις, στο 86΄, ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Αγγλικής ομάδας από… ωραίος έγινε… μοιραίος, υποπίπτοντας σε πέναλτι επί του Λιέντσον, φάση στην οποία αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μιγκέλ Βελόζο (87΄), ο οποίος νίκησε από τα 11 βήματα τον Χάουαρντ, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έβερτον (Ντέιβιντ Μόγιες): Χάουαρντ, Νέβιλ, Γιόμπο, Ντεστέν, Μπέινς, Ντόνοβαν, Αρτέτα (78’ Ρόντγουελ), Όσμαν, Πιένααρ, Κέιχιλ (62 Γιακούμπου), Σαχά (83’ Μπιλιαλεντίνοφ)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ρούι Πατρίσιο, Αμπέλ, Τονέλ, Ντανιέλ Καρίκο, Γκρίμι, Μέντες, Βελόσο, Ισμαΐλοφ, Φερνάντεζ (66’ Σαλέιρο), Ζοάο Μουτίνιο (66’ Τζαλό), Λίεντσον

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης