Όρθιος έμεινε την Πέμπτη στο «Φίλιπς Στάντιον» ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Αϊντχόφεν, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι «πράσινοι», οι οποίοι παρουσιάστηκαν αρκετά βελτιωμένοι σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες τους, πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση απέναντι στο συγκρότημα του Φιλίπ Κοκού, καταφέρνοντας να φύγουν από την Ολλανδία με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 43′ με τον Ντεπάι, ο οποίος νωρίτερα είχε και δοκάρι, ωστόσο η ομάδα του Αναστασίου δεν κατέθεσαν τα όπλα και στο 87′ η χρυσή αλλαγή του Έλληνα τεχνικού, ο Νίκος Καρέλης, χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό, που κρατά «ζωντανό» το «τριφύλλι» στην υπόθεση πρόκριση.

Στο 90+3′ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Πέτριτς, ενώ το «τριφύλλι» διαμαρτυρήθηκε, ζητώντας πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ατζαγκούν. Στο άλλο ματς του ομίλου η Ντιναμό Μόσχας επικράτησε με 2-1 σκορ εκτός έδρας της Εστορίλ κι έκανε το «3 στα 3».

Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του στη διοργάνωση εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με διαρκή πίεση, καλή αμυντική τακτική και παρά τον γρήγορο τραυματισμό του Θανάση Ντίνα, που αντικαταστάθηκε στο 24΄ από τον Ατζαγκούν, οι «πράσινοι» δεν κινδύνευσαν από τους Ολλανδούς, αν εξαιρέσει κανείς την φάση με το δοκάρι του Ντεπάι μετά το απευθείας φάουλ στο 17′, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν μπόρεσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ.

Πάντως μία στιγμιαία αδράνεια της αμυντικής γραμμής του «τριφυλλιού», λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου έδωσε την ευκαιρία στην PSV να πάρει το προβάδισμα με σκόρερ τον Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος έφυγε στην… πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, απέφυγε και τον Στιλ κι «έγραψε» το 1-0 στο 43′.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» ήταν αναγκασμένοι να παίξουν πιο επιθετικά, καθώς βρίσκονταν πίσω στο σκορ και από το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου οι παίκτες του Αναστασίου προσπάθησαν να παίξουν από τα πλάγια, δημιουργώντας κάποιες προϋποθέσεις για γκολ, με κορυφαία ευκαιρία το σουτ του αμαρκάριστου Ατζαγκούν από το ύψος της περιοχής να περνάει άουτ.

Στο 74′ ο Καρέλης βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Αϊντχόφεν. Απ’ την πλευρά τους οι Ολλανδοί ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση, χωρίς, ωστόσο, να βρίσκουν κενούς διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Στιλ, έχοντας να επιδείξουν στο δεύτερο μέρος δύο σουτ των Ντε Γιονγκ και Βίλεμς λίγο πριν το 80’.

Η ομάδα του Αναστασίου παρά το γεγονός ότι τα χρονικά περιθώρια στένευαν ολοένα και περισσότερο,δεν κατέθεσε τα «όπλα»,  κυνήγησε μέχρι το τέλος το γκολ της ισοφάρισης και δικαιώθηκε στο 87′ με το πλασέ του Καρέλη, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα δεν της δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ατζαγκούν.

Στις καθυστερήσεις ο Πέτριτς πέτυχε και δεύτερο γκολ, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ κι έτσι το τέρμα δεν μέτρησε, με το τελικό 1-1 να κρατάει το «τριφύλλι» στο παιχνίδι της πρόκρισης, αφενός γιατί η PSV παρέμεινε στο +3 και αφετέρου διότι στο άλλο ματς η Ντιναμό νίκησε την Εστορίλ, με αποτέλεσμα αυτή να μην μπορέσει να απομακρυνθεί από την ελληνική ομάδα.

Αϊντχόφεν- Παναθηναϊκός 1-1

Γκολ: 43′ Ντεπάι (Αϊντχόφεν), 87′ Καρέλης

Κίτρινες: Ντεπάι, Μπρούμα – Μπούι, Ατζαγκούν

Κόκκινες: 89′ Μπρούμα (δεύτερη κίτρινη)

Αϊντχόφεν (Φιλίπ Κοκού): Πασβερ, Ρέκικ, Μπρούμα, Βίλεμς, Μπρενέτ, Χέντριξ (90΄ Μιρίν), Μάχερ, Γκουαρντάντο, Ντε Γιονγκ, Ναρσινγκ (75΄ Ριτσμάιερ), Ντεπάι (67΄ Γιόζεφσον)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κλωναρίδης (76΄ Πέτριτς), Ζέκα, Δώνης, Μπουι, Ντίνας (24΄ Ατζαγκούν), Πράνιτς (60΄ Καρέλης)

Τα αποτελέσματα του 5ου ομίλου

Εστορίλ-Ντιναμό Μόσχας 1-2
Αϊντχόφεν-Παναθηναϊκός 1-1

Η βαθμολογία 

Ντινάμο Μόσχας 9
Αϊντχόφεν 4
Εστορίλ 3
Παναθηναϊκός 1

Η επόμενη αγωνιστική
Ντιναμό Μόσχας-Εστορίλ
Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν

(Τα γκολ του αγώνα)

Το ακυρωθέν γκολ του Πέτριτς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης