Ακυρώθηκε από τη ΔΟΕ η Τσουμελέκα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009, 15:14
Ακυρώθηκε από τη ΔΟΕ η Τσουμελέκα
Την απόφαση να ακυρώσει τη συμμετοχή της Αθανασίας Τσουμελέκα στους Αγώνες του Πεκίνου, λόγω παραβίασης των κανονισμών κατά της φαρμακοδιέγερσης, πήρε σήμερα η ΔΟΕ, κλείνοντας οριστικά την υπόθεση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε τερματίσει στην 9η θέση, στο αγώνισμα των 20.000 μέτρων βάδην.

Οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε όπως:

1. Ακυρώσει τη συμμετοχή της αθλήτριας Αθανασίας Τσουμελέκα, λόγω παραβίασης των κανονισμών κατά της φαρμακοδιέγερσης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Α. Τσουμελέκα είχε καταλάβει την 9η θέση στο αγώνισμα των 20.000μ. βάδην.

2. Ζητήσει από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) να αναδιαμορφώσει ανάλογα την τελική κατάταξη του αγωνίσματος και να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

3. Η παραπάνω απόφαση τεθεί σε άμεση ισχύ».

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ έρχεται σε συνέχεια της ποινής αποκλεισμού δύο ετών, την οποία έχει ήδη επιβάλει ο ΣΕΓΑΣ και η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), για παραβίαση των κανονισμών κατά της φαρμακοδιέγερσης, στην αθλήτρια, σε προηγούμενο, αιφνίδιο έλεγχο, που διενεργήθηκε λίγες μέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009, 15:26