Για την αποχώρηση της Μίλαν από το φιλικό με την Προ Πάτρια, λόγω των ρατσιστικών συνθημάτων εις βάρος του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, μίλησε ο τεχνικός των «ροσονέρι», Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

«Είμαι πολύ πικραμένος και στενοχωρημένος, αλλά πιστεύω πως ήταν σωστή η απόφασή μας να μην επιστρέψουμε στον αγωνιστικό χώρο. Το κάναμε σεβόμενοι τους μαύρους ποδοσφαιριστές, όπου κι αν αγωνίζονται» είπε ο Ιταλός τεχνικός και πρόσθεσε: «Στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα. Πρέπει να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά, σε όποιο πρωτάθλημα κι εάν συμβαίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητώ συγγνώμη στους αγνούς φιλάθλους, οι οποίοι ήρθαν με τις οικογένειές τους για ν’ απολαύσουν ένα ηλιόλουστο απόγευμα με καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τους υπόσχομαι πως με την πρώτη ευκαιρία θα επιστρέψουμε για να τους δώσουμε χαρά. Αρκεί οι λίγοι ηλίθιοι να έχουν απομονωθεί και να μην εμφανιστούν ξανά.

Η Ιταλία πρέπει να γίνει πιο πολιτισμένη χώρα και οι Ιταλοί ν’ αποκτήσουν, επιτέλους, παιδεία. Ο ρατσισμός πρέπει να εξαλειφθεί. Μακάρι και άλλες ομάδες ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και ν’ αντιδράσουν όπως εμείς. Μόνο έτσι θα υπάρξουν αποτελέσματα».

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης