Μόλις μία αγωνιστική άντεξε μακριά από τις νίκες ο Πανιώνιος, ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στη φετινή Super League.

Τα «μωρά» του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από την Κομοτηνή, επικρατώντας με 2-1 του Πανθρακικού, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον «ιστορικό» ήταν ο Αραβίδης, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, με το δεύτερο να το σημειώνει στο 87’, χαρίζοντας έτσι το «τρίποντο» στους «κυανέρυθρους».

Στον αντίποδα, με 10 παίκτες έπαιζε από το 6’ ο Πανθρακικός, λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του γκολκίπερ Αθανασιάδη. Το γκολ με το οποίο μείωσαν προσωρινά οι φιλοξενούμενοι πέτυχε ο Μουνάφο.

Ο αγώνας

Mε τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Ελευθερόπουλου, που προερχόταν από την εντός έδρας ήττα (1-0) από την Κέρκυρα, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να ανοίξει σχετικά νωρίς το σκορ, αποκτώντας μάλιστα και το αριθμητικό πλεονέκτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, στο 6ο λεπτό, ο Κολοβός βρέθηκε μόνος απέναντι από την εστία του Πανθρακικού, ο Αθανασιάδης βγήκε, τον ανέτρεψε και, χωρίς να υπάρχει άλλος αμυντικός, ο διαιτητής του αγώνα τού έδειξε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες.

Λίγα λεπτά αργότερα και δη στο 18’, οι Νεοσμυρνιώτες απέκτησαν το προβάδισμα, με σκόρερ τον Αραβίδη, ο οποίος, έπειτα από πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των συμπαικτών του, πρόλαβε τον Αντίλοβιτς και έκανε από κοντά το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανθρακικός έφτασε μία ανάσα από το 1-1 με τον Σαρακατσάνο.

Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, ο Περιστερίδης έκανε πολύ κακή έξοδο, όμως την τελευταία στιγμή ο Ρόβας πάνω στη γραμμή έδιωξε την μπάλα.

Στο 51ο λεπτό, ο Κολοβός πραγματοποίησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Αντίλοβιτς.

Αντί λοιπόν να γίνει το 0-2 στο σκορ, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 59΄. Ο Κυβελίδης (που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο ημίχρονο) τράβηξε πάνω του τρεις παίκτες και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μουνάφο, ο οποίος πλάσαρε τον Περιστερίδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στη συνέχεια και παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, ο Πανθρακικός πίεζε τον Πανιώνιο για ένα δεύτερο τέρμα.  Για να φτάσουμε στο 87΄, όταν ο Αραβίδης, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έγειρε την πλάστιγγα της νίκης υπέρ του «ιστορικού».

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα στα αριστερά της περιοχής των γηπεδούχων, επιχείρησε ένα σουτ στην αντίθετη γωνία, η μπάλα βρήκε σε έναν αμυντικό του Πανθρακικού και κατέληξε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες: Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος – Αυλωνίτης, Κούρος

Κόκκινες
: 6′ Αθανασιάδης

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης):
Αθανασιάδης, Σκλιοπίδης, Σερφά, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης (76΄ Μακρυδημήτρης), Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (46΄ Κυβελίδης), Λουσέρο (8΄ Αντίλοβιτς), Παπαδόπουλος.

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόβας (76΄ Ρόκας), Σάμαρης (67΄ Διαμαντάκος), Γουνδουλάκης, Κολοβός (89΄ Ανδράλας), Αραβίδης, Οκόγε.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης