Από μία κίνηση, που αποτελεί πρόκληση για τον ελληνισμό, αλλά και συνιστά παράβαση των κανόνων της UEFA και της FIFA, (έχουν απαγορεύει πολιτικά συνθήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες), σημαδεύτηκε ο αγώνας του ΑΠΟΕΛ με την Σκεντερμπέου στα Τίρανα, για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι οπαδοί της τουρκικής ομάδας στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ύψωσαν την τουρκική σημαία, ενώ ύψωσαν και πανό που έγραφαν «CYPRO is Turkey».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα η είσοδος των παικτών του ΑΠΟΕΛ συνοδεύτηκε από γιουχαΐσματα, αλλά και από ρίψη καπνογόνων, ενώ οι περίπου 150 οπαδοί της κυπριακής ομάδας, που ταξίδεψαν στην Αλβανία για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, έπεσαν θύματα πετροβολισμού στην Κορυτσά.

Παρά το εχθρικό κλίμα που συνάντησαν οι πρωταθλητές Κύπρου επικράτησαν με 2-0 και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τι οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξης πένθους για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Λεμεσού, κάτι που δεν σεβάστηκαν οι Αλβανοί οπαδοί της Σκεντερμπέου. Η κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία πρόκειται να διαμαρτυρηθεί στην UEFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης