Σημαντική νίκη, που του έδωσε σημαντική βαθμολογική ανάσα πέτυχε ο Εργοτέλης στο «Παγκρήτιο», ο οποίος επικράτησε 2-1 της Λάρισας.

Στην αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 στο 8’ με τον Ρομάνο και η Λάρισα ισοφάρισε σε 1-1 δέκα λεπτά αργότερα (18΄) με τον Κανόμπιο. Τελικά το γκολ της νίκης για την κρητική ομάδα ήρθε στο 27΄ με πέναλτι του Λεάλ, σε μία φάση που αποβλήθηκε από την ΑΕΛ ο Ταλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πολύ όρεξη μπήκαν στο γήπεδο και οι δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν πιο τυχεροί και στο 8ο λεπτό κατάφεραν να προηγηθούν. Ο Λεάλ από τα αριστερά επιχείρησε τη σέντρα σουτ και ο Αμπάρης απομάκρυνε προσωρινά για να έρθει ο Ρομάνο από κοντά και να σκοράρει

Η Λάρισα αντέδρασε και κατάφερε δέκα λεπτά μετά να ισοφαρίσει. Ο Σίμιτς πάσαρε στον Κανόμπιο στην περιοχή και αυτός, αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, πλάσαρε και σημείωσε το 1-1.

Η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε στο 26’. Ο Μπούντιμιρ ανατράπηκε από τον Ταλ μέσα στην περιοχή και ο παίκτης της Λάρισας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Λεάλ, που δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 2-1 για την ομάδα της Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, ο Εργοτέλης πρόσεξε παραπάνω την άμυνά του και προσπάθησε να διατηρήσει το προβάδισμά. Η Λάρισα δημιούργησε κίνδυνο στο 63΄, όταν ο Μπλάζεκ πάτησε την μπάλα στον Κανόμπιο, το σουτ του οποίου δεν απείλησε τον Εργοτέλη.

Σο 86ο λεπτό ο Εργοτέλης κέρδισε νέο πέναλτι, σε ανατροπή του Μπούντιμιρ από τον Νταμπίζα. Ο Λεάλ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι παρέμεινε το 2-1.

Δείτε το βίντεο

Κίτρινες κάρτες: Μπουντιμίρ, Μπέτο, Γιαλούσης, Ολίσε, Φραγκουλάκης, Ρουμπάκης, Δασκαλάκης – Κουζέν, Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας, Νταμπίζας

Κόκκινες κάρτες: Ταλ (απευθείας στο 26΄)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου):
Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρομάνο, Μπέτο (76΄ Ορφανός), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Ολίσε, Φραγκουλάκης (90΄ Βίσιο), Μπούντιμιρ, Λεάλ (89΄ Σαρρής).

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας):
Αμπάρης, Νταμπίζας, Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς (46΄ Μπλάζεκ), Ταλ, Βούζας (28΄ Βελάσκο), Ρομέου, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας (78΄ Μακίνουα), Κουζέν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης