Αναστασιάδης: «Δεν ήθελα Μπερμπάτοφ και διαφώνησα με τον Σαββίδη»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016, 05:00
Αναστασιάδης: «Δεν ήθελα Μπερμπάτοφ και διαφώνησα με τον Σαββίδη»
Για όλους και για όλα μίλησε ο Άγγελος Αναστασιάδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο προπονητής της ΑΕΛ αναφέρθηκε στα μεταγραφικά θέματα του συλλόγου, ξεκαθαρίζοντας πως: «μην κρίνετε τους παίκτες που έχουμε αποκτήσει ως τώρα, θα εκτεθείτε».

Από ‘κει και πέρα, έκανε σαφές πως όσο αυτός είναι προπονητής, δεν πρόκειται να αποκτηθεί από τους «βυσσινί» ένα μεγάλο όνομα ποδοσφαιριστή, καθώς αυτοί «φέρνουν διαρκείας στην αρχή και… φωτοβολίδες στο τέλος».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τελευταίο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ και αποκάλυψε πως είχε διαφωνήσει με τον Ιβάν Σαββίδη για ενδεχόμενη απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (τελικά φόρεσε τα ασπρόμαυρα επί Τούντορ), εξηγώντας το γιατί δεν τον ήθελε στον «Δικέφαλο του βορρά»!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προετοιμασία: «Είμαι ικανοποιημένος από την αμυντική συμπεριφορά, αλλά μας λείπουν αρκετά από το επιθετικό κομμάτι που είναι πιο δύσκολο. Αυτό θα βελτιωθεί όταν και οι παίκτες θα είναι πιο φρέσκοι. Είμαι ευχαριστημένος. Δεν υπάρχει ετοιμότητα τώρα. Τώρα υπάρχει κούραση και ταλαιπωρία.

Τα πόδια είναι βαριά, το μυαλό κουρασμένο. Αυτό που έχω να πω είναι το ποδόσφαιρο που θέλω να παίζω, είναι αυτό που βλέπετε. Να κάνει πολλές ευκαιρίες με περισσότερους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να εμπεδώσουμε ένα παιχνίδι που είναι στα χαρακτηριστικά των παικτών.

Σε όποια ομάδα ήμουν ποτέ δεν ανταποκρίθηκα στον αντίπαλο. Με ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς, όχι οι άλλοι. Γι’ αυτό βλέπετε πολλές αλλαγές σε παίκτες, θέσεις και συστήματα. Αν δε τα κάνω τώρα, μετά θα είμαστε στο άγνωστο και θα πειραματιζόμαστε. Δε με ενδιαφέρουν τα φιλικά παιχνίδια. Ας τα χάσουμε όλα. Αν κερδίζαμε θα ήμουν… στεναχωρημένος. Το λέω σε οποιαδήποτε ομάδα και να είμαι. Όχι μόνο τώρα».

Για τις μεταγραφές: «Οι μεταγραφές όλες περνάνε από εμένα. Να πω κάτι για να μη παρεξηγούνται κάποια πράγματα. Όλο το τιμ που υπάρχει στην ομάδα, κάνει ότι είναι δυνατόν για να φέρει ότι καλύτερο υπάρχει, με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα.

Έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις και όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται. Μη τους κρίνεται. Είναι λάθος. Θα εκτεθείτε. Εμείς που λειτουργούμε γύρω γύρω από το Δ.Σ. κινούμαστε για το συμφέρον της ομάδας. Γιατί είναι και δικό μας συμφέρον».

«Δεν υπάρχει ομάδα η οποία είναι πλήρης. Το θέμα είναι αν μπορούμε να πάρουμε κάποιον και αν αυτός έρχεται σε μας. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε αυτά τα οποία είναι εφικτά και να πάρουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. 

Όχι ονόματα. Τα ονόματα φέρνουν διαρκείας στην αρχή και… φωτοβολίδες στο τέλος. Αν θέλετε να πανηγυρίζετε στην αρχή, όχι με εμένα προπονητή. 

Όλα είναι στο πρόγραμμα. Θα τα μάθετε όταν πρέπει ποιοι θα φύγουν. Εμείς πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά τα θέματα αυτά. Τη περιουσία δε την πετάς. Πρέπει να βοηθήσεις και το παιδί, αλλά και την ομάδα. Έχουμε και τη Κ20. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εμείς θα πάρουμε τις αποφάσεις, και εσείς θα μας κρίνεται τότε. Λάθη θα κάνουμε πολλά. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο». 

Για Σαββίδη και Μπερμπάτοφ: «Όποιος και αν έρθει περνάει από χίλια κύματα. Δε θα πάρω γουρούνι στο σακί. Θα έρθει να τον δω λίγο στη φάτσα. Να περάσει εργομετρικά. Δε σας κρύβω ότι η πρώτη διαφωνία μεταξύ εμένα και του Σαββίδη, ήταν επειδή δεν ήθελα τον Μπερμπάτοφ.

Και του έλεγα ότι θα μου χαλάσει τα αποδυτήρια. Όχι γιατί ήταν κακό παιδί. Αλλά θα έπαιρνε πολλά, ενώ οι υπόλοιποι ήταν με την… Κ20. Και εγώ έμαθα να ξεκινάω από τα αποδυτήρια. Να είναι όλοι καλά. Όλο το τιμ. Τότε και η ομάδα θα πάει καλά. Η ομάδα δε χτίζεται με το ταβάνι. Αλλά με τα μπετά. Πρέπει να λυθούν πολλά προβλήματα».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016, 05:00